Contestaţia depusă de Dan Voiculescu pentru anularea condamnării la închisoare, admisă în principiu

Publicat: Miercuri, 15 Octombrie 2014 13:57 // Actualizat: Miercuri, 15 Octombrie 2014 13:57 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Bucureşti a admis în principiu contestaţia în anulare depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul ICA.

Foto: danvoiculescu.ro

Instanţa urmează să analizeze astfel dacă există motive pentru anularea sentinţei de 10 ani de închisoare.

Termenul la care instanța va analiza motivele acestei contestații este 11 noiembrie 2014, scrie b1tv.ro. Vor fi audiate toate părțile, inclusiv Dan Voiculescu și vor fi analizate motivele invocate în această contestație.

Dan Voiculescu a depus o contestaţie prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare.

De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

CITEŞTE ŞI Dan Voiculescu i-a dat în judecată pe magistraţii care l-au trimis la închisoare pentru "represiune nedreaptă"

Curtea de Apel Bucureşti a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220,03 metri pătraţi, situat în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr.1D şi construcţiile aferente, precum şi de alte două terenuri şi construcţiile aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 de mp şi, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în şoseaua Bucureşti - Ploieşti, nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren în suprafaţă de 4184,41 mp şi construcţie de 3.140 mp edificată pe o suprafaţă construită la sol de 1986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului.

Totodată, instanţa a confiscat de la Camelia şi Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acţiuni deţinute la SC Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 oct 19:01
...de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul ICA. Citește mai departe…

...
15 oct 14:34
...anulare depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a …read more ...
15 oct 14:15
...Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul ICA. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8396
RON
26 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H