Continuă războiul Cîțu – Voiculescu. După ce a fost acuzat că a mințit, fostul ministru scoate dovezile: „Tot ce am spus e adevărat”

Între Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății din Guvernul Cîțu, și premierul României a început un adevărat război al declarațiilor referitoare la raportarea greșită a morților de COVID.

18 apr. 2021, 20:08
Continuă războiul Cîțu – Voiculescu. După ce a fost acuzat că a mințit, fostul ministru scoate dovezile: „Tot ce am spus e adevărat”
DIICOT a început urmărirea penală în legătură cu accesarea Registrului Electronic de Vaccinări cu parola Ministerului Sănătății

Totul a început în momentul în care Vlad Voiculescu, proaspăt demis, a ieșit în spațiul public și a declarat faptul că s-au raportat greşit morţii de COVID. Fostul ministru al Sănătăţii spune că există diferenţe semnificative între cifrele raportate şi cele reale.

Voiculescu a mai spus că a instituit un grup de lucru la Ministerul Sănătății pentru a investiga această situație.

„Avem nevoie de adevăr și asta încercat Ministerul Sănătății prin transparentinzare, prin schimbarea criteriilor de carantină. Nici pandemia, nici sănătatea nu pot fi gestionate doar în spitale, dar este datoria noastră să prezentăm și să vedem cifrele reale, nu cifre inventate, nu cifre iluzorii.

Avem acum un ministru interimar al Sănătății, care nu știu cât timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram și pe care le investigam. Îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă și funcția de prim-ministru, să revadă metodologia de raportare a deceselor Covid-19. Nu aș vrea să arunc numere, însă investigația noastră ne arată că există diferențe semnificative între cifrele raportate și cifrele reale. Există o diferență între cifrele raportate în platforma Coronaform și cifrele primite de Ministerul Sănătății. Sunt mai puține decese și este o statistică care trebuie clarificată”, a spus Vlad Voiculescu.

Astăzi, premierul Florin Cîțu a dat de înțeles că fostul ministru nu a spus adevărul legat de investigația pornită. „I-am cerut ieri lui Andrei Baciu, în urma informațiilor apărute în presă, să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru. Azi avem confirmarea că acest grup de lucru nu există. Vom face un grup de lucru care să investigheze, vom urmări toată procedura. Concluziile trebuie prezentate în Guvern și apoi public”, a spus Florin Cîțu, duminică, în cadrul unei conferințe de presă.

Vlad Voiculescu a declarat pentru G4Media că toate afirmațiile pe care le-a făcut sunt adevărate și că există documente în minister care pot confirma.

Surse din minister au pus la dispoziția G4Media un document semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, din 12 aprilie, prin care aceasta decidea înființarea unui ”grup tehnic de lucru” care urma să verifice ”modalitatea de raportare a datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2”. Pe una dintre cele două pagini este scris mesajul ”Dlui. Florin Cîțu. Confidențial” și este semnată cu mențiunea ”Am primit”.