Continuă scandalul în cazul vasluiencelor care au dansat „Găina” deghizate în polițiste. Ce au descoperit polițiștii. Femeile au refuzat să spună de unde au uniformele (VIDEO)

Situație de „Cascadorii Râsului" la o petrecere din România, care a intrat în vizorul Poliției. Două femei au dansat „Găina" în unitatea sanitară, îmbrăcate în uniforme de agenți MAI. La interogatoriu, cele două persoane cercetate pentru uzurparea calității oficiale au refuzat să spună de unde făcut rost de „recuzită". 

08 nov. 2022, 16:49
Continuă scandalul în cazul vasluiencelor care au dansat „Găina” deghizate în polițiste. Ce au descoperit polițiștii. Femeile au refuzat să spună de unde au uniformele (VIDEO)

Cele două femei petrecărețe, care au dansat „găina” în Vaslui, s-au ales cu dosar penal. Luni, polițiștii au ajuns la Spitalul de Urgență, pentru a efectua o anchetă.

Femeile s-au ținut tare. Nu au vrut să pună de unde au făcut rost de ținute. Presa locală din Vaslui, VremeaNouă.ro, susține că ținutele ar aparține unui polițist ieșit la pensie, care ar fi participat la petrecere.

Potrivit informațiilor din anchetă, una dintre femei este din Vaslui și lucrează asistentă la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Cea de-a doua, în vârstă de 29 de ani, este din Iași. Unii martori susțin că cea din urmă ar fi adus recuzita la eveniment.

 

Ce spune Poliția despre evenimentul „polițistelor” din Vaslui

 

În cele din urmă, s-a descoperit că uniformele de polițist aparțin Serviciului Rutier. Inclusiv în filmări se pot observa însemnele autorității statului. Dacă nu ar fi fost vizibile acestea, cele două femei nu ar mai fi fost acuzate de uzurparea de calități oficiale.

„Cu privire la o videofilmare apărută pe o rețea de socializare în care două femei apar îmbrăcate în articole de vestimentație specifice Poliției Române, Compartimentul de Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: În urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele din videofilmare, respectiv două femei, în vârstă de 49 și 27 de ani, din municipiile Vaslui și Iași. Obiectele de vestimentație au fost ridicate în vederea cercetării.

Tot din verificări a rezultat că videofilmarea a fost realizată în noaptea de 5/6 noiembrie 2022, în municipiul Vaslui, cu ocazia unui eveniment privat. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs situațiile prezentate și dispunerea măsurilor legale”, a transmis Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.