Contraatacul intelectualilor PDL. Voinescu: Cezar Preda există? Cr. Preda: A pierdut toate alegerile

Trio-ul intelectualilor PDL, Cristian Preda-Sever Voinescu-Theodor Paleologu, reacţionează la atacul declanşat, marţi, de către prim-vicepreşedintele Cezar Preda. Declarând pentru RTV.NET că Voinescu ar trebui "dat afară repede din partid", prim-vicele democrat liberal a atras miercuri dimineaţă criticile celor trei.

09 ian. 2013, 11:18

„Să vezi. Ma trezesc de dimineaţă si la clipa dulce a cafelei, dau buzna la telefon o gramadă de tineri şi tinere din presă să mă anunţe că un anume Cezar Preda strigă la mine, dă cu picioarele, se infoaie, sare să muşte şi ca ce zic eu. Zic: „Cine-i Cezar Preda?” şi mă gindesc ca o fi o noua farsă din acelea cu care se mai îndeletniceşte presa uneori, cind nu sint subiecte si vor sa mai anime ştiri…le. „Cezar Preda de la Buzau”, vine precizarea. Tot nu ştiu. Stau si ma gândesc cine-o fi. De cind am intrat in politică, am cunoscut mulţi oameni. Citiva politicieni – nu e printre ei. Citiva oameni de administratie – nu e printre ei. Citiva oratori – nu e printre ei. Citiva facatori de legi – nici printre ei nu e. E drept, am cunoscut si multa pleavă guralivă, golanaşi, zurbagii, făcători zgomotosi ai nimicului, dar multimea asta e atit de pestriţă în memoria mea incit greu pot identifica chipuri. Vă rog să mă ajutati sa-mi amintesc cine e acest Cezar Preda – ca să-l pot baga în seamă trebuie întâi să mă asigur că există. Există?”, scrie pe Facebook, Sever Voinescu.

Nicuşor Păduraru: Nu e bine domnuu Cezar!

Postarea fostului vicepreşedinte PDL atrage şi reacţia fostului deputat democrat-liberal Nicuşor Păduraru, cel care a devenit celebru după ce i s-a adresat lui Traian Băsescu cu observaţia: „în jurul dumneavoastră rar creşte şi iarba”.

„Văzui că Cezar Cezar Preda are brusc o dorinţă de a vedea demisia lui Sever Voinescu din PDL. Asta după ce acesta îşi dădu o părere legată de alegeri în partid cât mai repede oferind şi argumentele sale. Cezar nu a dat argumente ci un mesaj. Nu e bine domnuu’ Cezar. Românii vor căuta rapid alternativa după ce se va risipi fumul promisiunilor USL. Vor dori însă chipuri noi, curate şi mai proaspete. Altfel… Am fost întrebat dacă plec din PDL. Era refularea unui amic ce dorea el asta deşi eu nu am spus nimic de acest gen. Am un fel de răspuns: să nu plece PDL din el însuşi. Adică să nu fie vizionar cu ce ar trebui sa facă foarte repede”, scrie Păduraru.

Cristian Preda: Cezar Preda a pierdut şi alegerile locale şi cele generale

Tot prin intermediul internetului vine şi punctul de vedere al fostului prim-vicepreşedinte, Cristian Preda.

„Sunt, se înțelege, solidar cu Sever Voinescu, amenințat cu excluderea din PDL de către Cezar Preda.
În loc să explice de ce e nevoie de 6 luni pentru a pregăti o nouă Convenție, prim-vicepreședintele PDL recurge la invective. PDL nu are nevoie de un țap ispășitor (sau mai mulți), ci de un reformator (sau mai mulți). Reamintesc cititorilor acestui blog că dl. Cezar Preda a pierdut și alegerile locale, când a candidat la șefia Consiliului Județean Buzău, și pe cele generale, într-un colegiu din același județ”, scrie Preda pe blogul personal.

Theodor Paleologu: It’s the road to perdition

La rându-i, Theodor Paleologu, vine cu un mesaj de susţinere a lui Voinescu, transmiţând totodată un apel pentru aplanarea conflictului.

„Lucrul cel mai bun pe care-l poate face un partid care a pierdut este sa se deschida, sa se democratizeze, sa aduca din nou aproape pe cei nemultumiti. Lucrul cel mai rau pe care-l poate face un partid care a pierdut este sa inceapa cu rafuielile si excluderile. It’s the road to perdition”, afirmă Paleologu pe Facebook.

Ulterior, Paleologu a revenit cu un mesaj mai clar:

„Sever Voinescu a ajutat trei oameni in ultima campanie: pe Nazare la Brăila, pe Stavrositu la Constanţa şi pe mine la sectorul 2. Doi dintre noi am candidat sub eticheta PDL. Cea de-a treia persoana, Maria Stavrositu, a candidat din partea PPDD, pentru că fusese scoasă de pe listele PDL. Nu ştiu dacă a facut bine prietenul meu Sever si dacă e loc de cavalerisme in politică, dar ştiu ca voi discuta acest caz in cadrul cursului de etica politica („Virtu: Dharma omului politic”). E o reala dilema. Sunt, însa, categoric impotriva excluderii lui din partid. Ar fi o mare greşeală politică”.