Contraofensiva armatei lui Zelenski: o nouă incursiune în Rusia, explozii puternice

Districtele Borisov și Belgorod din sudul regiunii Belgorod se învecinează cu regiunea Harkov din Ucraina.

01 mai 2022, 17:27
Contraofensiva armatei lui Zelenski: o nouă incursiune în Rusia, explozii puternice

Zelenski a avertizat de dimineaţă soldaţii ruşi să nu-şi rişte viaţa, iar armata Ucrainei a avut duminică mai multe atacuri dure asupra trupelor lui Putin. Un incendiu a izbucnit pe teritoriul instalației Ministerului rus al Apărării de la granița a trei municipalități din regiunea Belgorod. Guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, a anunțat acest lucru duminică pe canalul său Telegram, potrivit agenției ruse de stat Tass. Presa din Ucraina raportează că s-au auzit mai multe explozii în zonă.

„La granița a trei municipalități – districtele Borisov și Belgorod și districtul urban Yakovlevsky – a izbucnit un incendiu pe teritoriul unuia dintre obiectele Ministerului Apărării al Federației Ruse. Informațiile despre victime și distrugeri sunt în curs de precizare”, a scris el, precizând ulterior că o persoană a fost rănită.

„Există informații despre o victimă în rândul locuitorilor din zonă. Rănirea este ușoară, nu îi este amenințată viața. Se acordă toate îngrijirile medicale necesare”, a adăugat el.

Gladkov a precizat că toate serviciile operative lucrează la fața locului, fiind luate măsurile necesare pentru asigurarea securității. În special, la fața locului lucrează unități ale Ministerului pentru Situații de Urgență, adjunctul șefului regiunii Konstantin Polezhaev și șeful districtului orașului Yakovlevsky, Oleg Medvedev.

Lupte grele pentru Insula Şerpilor. Ucraina atacă cu rachete, 42 de soldaţi ruşi au murit
Districtele Borisov și Belgorod din sudul regiunii Belgorod se învecinează cu regiunea Harkov din Ucraina.

După cum a raportat agenției ucraineană UNIAN, zilele trecute au avut loc explozii la un depozit de petrol din satul Zhecha, în apropiere de Briansk. Oficialii susțin că un avion al Forțelor Armate ale Ucrainei ar fi fost detectat de mijloacele de apărare aeriană.

Zelenski către soldaţii ruşi: „Mai bine aţi supravieţui în Rusia decât să muriţi pe pământul Ucrainei”
Cu o zi înainte, o explozie a avut loc la o fabrică farmaceutică din localitatea rusă Sintez. Compania este unul dintre liderii în producția de antibiotice din Rusia, asigură, mai ales, sectorul spitalicesc.

În mass-media și în rețelele sociale apar din când în când informații despre explozii în depozitele de muniții și incendii la depozitele de combustibil din regiunile de frontieră cu Rusia. Ucraina a negat de mai multe ori că ar fi atacat teritoriul Rusiei.