CONTRE pe Codul Fiscal. Predoiu: Măsurile sunt riscante, nechibzuite. Replica lui Ponta

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, premier desemnat al opoziţiei, a declarat, vineri, că măsurile propuse de premierul Ponta în noul Cod Fiscal sunt "riscante, nechibzuite" şi "nu au alt scop decât de a "pârjoli terenul în faţa adversarului politic". 

20 feb. 2015, 13:02
CONTRE pe Codul Fiscal. Predoiu: Măsurile sunt riscante, nechibzuite. Replica lui Ponta

Replica lui Victor Ponta nu a întârziat să apară. „PNL e impotriva reformelor fiscal-economice propuse de noi! E prima data cand e evident – conservatori, nu liberali!”, a scris premierul pe Twitter.

Cătălin Predoiu a spus la o dezbatere a PNL cu reprezentanţi ai mediului de afaceri că „taxele sunt un lucru util ca şi chibriturile, depinde cum le foloseşti”.

„Eu cred că domnul Ponta se joacă în continuare cu această cutie de chibrituri şi cineva trebuie să-l oprească. Îi reproşăm domnului Ponta lipsa de pregătire a unor astfel de măsuri”, a adăugat Predoiu.

El a precizat că nu se poate trece la o relaxare fiscală „atât de bruscă şi abruptă” fără a fi pregătit aparatul de colectare a veniturilor şi fără combaterea evaziunii fiscale.

Este de neacceptat să joci cu economia un fel de ruletă rusească, aşa cum ni se propune prin acest Cod Fiscal. Fiscalitatea pare în optica Guvernului Ponta un fel de raliu în care virajele se iau pe două roţi cu riscul de a ajunge în şanţ”, a mai spus Predoiu.  El a arătat că măsurile propuse „sunt o manevră riscantă şi nechibzuită”.

„Propunerile pe care domnul Ponta şi domnul Vîlcov le-a prezentat nu au alt scop decât a prâjoli terenul în faţa adversarului politic. Nu poţi să treci la o relaxare atât de bruscă fără să fi intrat în prealabil cu buldozerul în evaziunea fiscală. Sigur, e greu să intri cu buldozerul în evaziunea fiscală atunci când rişti să dai acolo peste anturajul politic”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.