CONTRE pe „lovitura de stat”. Predoiu îi răspunde lui Antonescu: Suntem de acord că nu suntem de acord

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, luni, cu privire la declaraţia liberalului Crin Antonescu, care solicită PDL să-şi regândească atitudinea faţă de aşa-zisa lovitură de stat din 2012, că el nu poate minţi de 'dragul interesului politic'.

07 iul. 2014, 10:13
CONTRE pe „lovitura de stat”. Predoiu îi răspunde lui Antonescu: Suntem de acord că nu suntem de acord

Cătălin Predoiu a arătat că „se pare că domnul Antonescu este un domn cu convingeri puternice, după cum se vede şi din cariera dumnealui politică, dar îl asigur că şi noi avem convingeri la fel de puternice”.

„Rămâne cum am stabilit: suntem de acord că nu suntem de acord în această privinţă. Vedeţi, eu nu pot să judec doar din raţiuni politice, eu sunt de profesie jurist şi, când văd cum s-a modificat atunci legea Curţii Constituţionale, cum a fost trecut Monitorul Oficial de la Parlament la premier, cum au fost amputate instituţiile statului, nu pot să nu văd că a fost încălcată Constituţia. Eu nu pot să mint de dragul unui interes politic. Dar, repet, fiecare cu convingerile lui’, a susţinut Predoiu înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PD, potrivit Agerpres.

CITEŞTE ŞI Crin Antonescu, ţinta unei campanii online care loveşte puternic în fostul şef al PNL

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, că fuziunea PNL-PDL s-ar putea bloca mai mult decât în numele viitorului partid sau în alte principii doctrinare. Antonescu le-a cerut celor din PDL  să recunoască că în 2012, la suspendarea lui Băsescu, nu a fost nicio lovitură de stat și să-și reconsidere poziția avută atunci, aceea de a-l apăra pe Traian Băsescu.

„Că a fost o lovitură de stat nu putem trece sub imperiul părerilor. Noi trebuie să cădem la un înțeles comun foarte clar, pentru că eu nu pot să admit (..) ideea că votul a 7 milioane jumătate de români a fost inutil să se mai spună și că a fost lovitură de stat e la mintea cocoșului.  Dacă tu ai votul a 7 milioane jumătate de oameni în favoarea soluției tale și soluția ta să nu se ia în calcul și să mai fim și acuzați de lovitură de stat (…) Nu putem merge mai departe în această construcție fără ca anumite aspecte să fie puse la locul lor”, a spus Antonescu la Digi24.