Controale ample la colectorii de deşeuri. Garda de Mediu şi Jandarmeria au descins la Sinteşti

Acțiune în forță a Gărzii de Mediu împreună cu poliția și jandarmeria la Sinteşti. Se fac controale la colectorii de deșeuri.

13 mai 2020, 06:58
Controale ample la colectorii de deşeuri. Garda de Mediu şi Jandarmeria au descins la Sinteşti

Peste 140 de forţe de ordine ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, prin structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, acţiuni speciale, criminalişti şi jandarmi, împreună cu comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, participă la activităţile care vizează, în principal, localizarea focarelor, unde, prin arderi ilegale a unor deşeuri în vederea valorificării materialelor reciclabile, se contaminează mediul înconjurător cu diferite materiale nocive, care interferează cu sănătatea oamenilor, calitatea vieţii sau funcţiile naturale ale ecosistemelor, informează IPJ Ilfov.

Se acţionează pentru depistarea persoanelor care ard în mod neautorizat diferite deşeuri, afectând calitatea aerului din zona respectivă, concomitent cu riscul ridicat de propagare a focului şi extinderea acestuia către gospodăriile din proximitatea locului, unde sunt organizate focurile, efectuându-se totodată, controalele la domiciliile persoanelor identificate, dar şi în exteriorul acestora, pentru delimitarea exactă a locului faptei.

Efectivele angrenate în acţiune vor efectua verificări cu privire la depistarea persoanelor urmărite la nivel local, naţional, sau internaţional, respectiv cele care se sustrag urmării penale şi faţă de care au fost emise MAP, MEPI şI MEA de către instanţele judecătoreşti.

Poliţiştii ilfoveni, împreună cu jandarmi, efectuează şi activităţi specifice în exteriorul zonelor în care persoanele comit fapte ilicite.

În acelaşi context, poliţiştii rutieri vor lua măsurile necesare pentru verificarea persoanelor şi a vehiculelor, fiind instituite filtre pe drumurile publice, din interiorul zonelor dar şi adiacente acestora.

„Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice verifică legalitatea înfiinţării şi funcţionarii societăţilor comerciale, a activităţilor desfăşurate de persoane fizice şi de agenţii economici, care desfăşoară activităţi de comerţ privind reciclarea deşeurilor, precum şi realitatea şi legalitatea derulării acestor operaţiuni comerciale”, arată sursa citată.

Citeşte şi Gabriela Firea, despre taxa Oxigen: Vă daţi seama că acum nu mai am curaj să vin cu astfel de propuneri