Controale în trenurile CFR: Peste 200 de călători au fost prinşi fără bilet

CFR Călători a depistat 269 de persoane care circulau fără bilet în urma unei acțiuni de control desfășurate în trei trenuri, iar pentru 33 dintre acestea au fost întocmite procese verbale de contravenție pentru că au refuzat să plătească biletul la tarif de taxare în tren, anunță CFR Călători.

25 aug. 2016, 10:09
Controale în trenurile CFR: Peste 200 de călători au fost prinşi fără bilet

Potrivit unui comunicat de presă emis, joi, de CFR Călători, „dintr-un total de aproximativ 1000 de pasageri care au călătorit în trei trenuri verificate, 236 au fost taxați la tarif de taxare în tren, iar pentru 33 pasageri au fost întocmite procese verbale de contravenție deoarece au refuzat achitarea biletului la tarif de taxare în tren.

Au fost verificate trenurile R 9109 București Nord – Târgoviște, R 8013 București Obor – Fetești și IR 1597 București – Craiova. Acțiunile de control se vor desfășura și în perioada următoare în colaborare cu Poliția Transporturi Feroviare București și Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov și fac parte dintr-un demers al CFR Călători de a aduce schimbări în activitate și de a asigura călătorilor condiții decente de transport.

Pentru a evita taxarea suplimentară în tren, CFR Călători le recomandă pasagerilor să se asigure că au achiziționat legitimații de călătorie, iar în gările unde nu sunt case de bilete să le achiziționeze de la personalul de tren, la preț similar cu cel de la casele de bilete.