Controale la companiile din energie VIDEO

Companiile din energie deţinute de stat au cheltuit nejustificat sute de milioane de lei în ultimii ani. Cinci companii din energie au cheltuit 120 de milioane de lei în ultimii trei ani pe consultanţă şi sponsorizări. Acestea urmează să fie verificate de corpul de control al ministerului energiei, potrivit România TV.

23 ian. 2013, 15:13
Controale la companiile din energie VIDEO

Controlul a fost deja început la Hidroelectrica, companie băgată în insolvenţă atât de contractele cu băieţii deştepţi, cât şi de achiziţiile la preţuri umflate. Hidroelectrica a plătit 4 milioane de euro pe an ca să închirieze maşini pe care tot compania le-a cumpărat.

„Aceste 77 de autoturisme au fost cumpărate de Hidroelectrica, duse ca aport de capital la hidroserv-uri, iar hidroservucirle le închiriau înapoi la hidroelectrica. Afacere de 4 milioane de euro pe an”, a declarat Constantin Niţă, Ministrul Energiei.

Şi celelalte companii de stat din energie au aruncat sute de milioane de lei pe fereastră în ultimii ani.

Cheltuielile cu consultanţă şi sponsorizare: am luat aşa: 2010, 2011 şi 2012. 121 de milioane de lei la companiile: Romgaz, Hidroelectrica, Complex Energie Oltenia, Electrica şi Eermoelectrica”, a mai declarat Constantin Niţă.

Ca să elimine risipa, ministrul energiei susţine că va verifica la sânge bugetele propuse de către companii în acest an.