Controale mixte în problema dezinfectanţilor din spitale. Iohannis: Unii nu şi-au făcut datoria cum trebuie

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecția Sanitară de Stat și Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică, după apariția în media a problemelor legate de dezinfectanții din spitale. Klaus Iohannis spune că unii nu și-au făcut datoria cum trebuie.

28 apr. 2016, 10:23
Controale mixte în problema dezinfectanţilor din spitale. Iohannis: Unii nu şi-au făcut datoria cum trebuie

„Odată cu apariția în spațiul mediatic a problemelor legate de situația biocidelor, ministrul Sănătății a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecția Sanitară de Stat și Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică. Precizăm faptul că aceste controale se vor derula în strânsă legătură cu ancheta penală aflată pe rolul Parchetului General”, precizează un comunicat al MS remis joi AGERPRES.

În cadrul acestor controale vor fi ridicate probe din dezinfectanți pentru a fi trimise la testare în vederea stabilirii eficienței acestora. Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi că în problema dezinfectanților din spitale unii nu și-au făcut datoria cum trebuie.

„Și aici avem o situație unde principiul lasă că merge și așa este extrem de păgubos. Este clar că aici unii nu și-au făcut datoria cum trebuie și în consecință vom avea o analiză și vom trage concluziile care se impun”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că în acest caz „cu siguranță procedurile trebuie îmbunătățite”.

Citeşte şi: Ministrul Cadariu dă cărţile pe faţă: Nu avem laboratoare acreditate pentru analiza soluţiilor dezinfectante