Controlaţi fiindcă vând prea ieftin. Un lanţ de supermarketuri, în vizorul Gărzii Financiare

Preţurile mici la care au vândut anumite produse le-au adus clienţi, dar şi o serie de controale, din partea autorităţilor. Lanţul de supermarket-uri Profi a fost luat la bani mărunţi de Garda Financiară pentru că are preţuri sub cele practicate pe piaţă. Comisarii au verificat zeci de magazine din toată ţara.

11 feb. 2013, 16:31
Controlaţi fiindcă vând prea ieftin. Un lanţ de supermarketuri, în vizorul Gărzii Financiare

Directorul general al lanţului de supermarketuri Profi susţine că s-a acumulat un stoc foarte mare de marfă şi din cauza puterii scăzute de cumpărare aceasta nu s-a mai vândut. Pentru ca produsele să nu se degradeze s-a luat decizia ca acestea să fie vândute la preţuri mai mici. Dealtfel, legea le permite retailerilor ca în perioada 15 ianuarie – 15 februarie dă îşi reducă stocurile prin scăderea preţurilor la anumite produse.

Garda Financiară a fost sesizată de către clienţi cu privire la preţurile mici, cumpărătorilor părându-li-se suspect preţul extrem de scăzut al unor produse precum uleiul Proxi.

Lanţul de supermaketuri Profi numără 150 de magazine în întreaga ţară, iar altele 44 urmează să fie deschise în cursul acestui an. În total, 4.000 de români lucrează la acest retailer.