Controlorii de trafic intră în GREVĂ. Ce drepturi au pasagerii

Traficul aerian din România va fi paralizat pe 1 septembrie de la ora 11.00, când sindicaliştii de la Romatsa vor intra în grevă. Ei cer demisia actualului şef al instituţiei, salarii mai mari şi condiţii mai bune de lucru. Declanşarea protestului ar paraliza două treimi din zborurile avioanelor.

25 aug. 2015, 07:52
Controlorii de trafic intră în GREVĂ. Ce drepturi au pasagerii

Călătorii care se vor trezi cu zborurile anulate din cauza grevei de la ROMATSA vor avea dreptul să fie despăgubiţi.

Pasagerii pot primi până la 600 de euro înapoi, cu o singură condiţie: zborul să fie anulat cu mai puţin de 2 săptămâni înaintea plecării.

Legislaţia prevede compensaţiile pentru anularea zborurilor se fac când anularea nu a fost anunţată cu minimum 2 săptămâni înainte. Dacă nu va fi aşa şi zborurile vor fi anulate în timp mai scurt, au dreptul la compensaţii de până la 600 de euro sau 250 de euro pt zboruri de până la 1.500 km. Important e ca cetăţenii să păstreze biletele, toate documentele cu care au făcut achiziţia biletelor„, a declarat la România TV Sorin Milea de la Agenţia Pentru Protecţia Consumatorului.

CITEŞTE ŞI Negocierile dintre Romatsa şi Transporturi AU EŞUAT: Controlorii de trafic, în grevă generală pe 1 septembrie

Controlorii de trafic sunt obligati, prin lege, sa asigure o treime din traficul aerian. Potrivit sindicalistilor, din 3000 de zboruri zilnice, doar 1000 vor mai fi deasupra Romaniei. Avioanele ce urmau sa plece de pe teritoriul Romaniei nu vor mai decola, in timp ce altele ce ar fi trebuit doar sa ne survoleze vor fi redirectionate catre alte culoare de zbor. Cele mai afectate vor fi zborurile low-cost si charterele.