Coordonatorul ASPA trebuie să dovedească acuzaţiile aduse ONG-urile. Vier Pfoten îl dă în judecată

Organizaţia Vier Pfoten îi solicită coordonatorului ASPA Răzvan Băncescu dovezi clare pentru acuzaţiile făcute, privind exportul animalelor de către ONG-uri pentru zoofilie şi testări medicale. Ei spun că, în lipsa acestora, îl vor da în judecată.

16 ian. 2015, 15:41
Coordonatorul ASPA trebuie să dovedească acuzaţiile aduse ONG-urile. Vier Pfoten îl dă în judecată

Un reprezentant al Vier Pfoten apreciază conferinţa susţinută de Băncescu, joi, drept „un spectacol ieftin”, în care nu a putut fi identificată „nici măcar o dovadă concretă” pentru cele afirmate. Tomescu spune singurele argumente au fost o serie de fotografii şocante copiate de pe internet, fără să demonstreze vreo legătură între acestea şi salvatorii de animale din România.

Reprezentanţii Vier Pfoten spun că Băncescu are obligaţia de a prezenta public dovezile care să sprijine afirmaţiile sale potrivit cărora peste 90 la sută din câinii adoptaţi internaţional sunt folosiţi în alte scopuri, inclusiv zoofilie, întrebându-se de ce ASPA nu a informat până acum autorităţile competente despre acest fenomen.

ASPA: 34.000 de câini au fost capturaţi. O jumătate au fost eutanasiaţi

„Vier Pfoten nu a facilitat niciodată adopţiile internaţionale, toate campaniile sale fiind adresate la nivel naţional. Având în vedere că acuzaţiile vizează direct şi Vier Pfoten, organizaţia îi solicită lui Răzvan Băncescu să justifice prin dovezi clare cele afirmate. În caz contrar, Vier Pfoten îl va acţiona în judecată. (…) Vier Pfoten anunţă totodată ca îl va acţiona în judecată pe Răzvan Bancescu şi în legătura cu acuzaţiile formulate în mod direct la adresa organizaţiei”, se mai spue în comunicat, potrivit Mediafax.

Vier Pfoten spune  că va face o nouă plangere către Curtea de Conturi şi Parchetul General pentru verificarea modului în care ASPA a cheltuit fondurile publice.

La conferinţa de presă de joi, coordonatorul ASPA Răzvan Băncescu a acuzat ONG-urile de o serie de ilegalităţi, printre care faptul că ar exporta câini pentru zoofilie, şi nu pentru a fi adoptaţi.

Vezi şi: Şeful ASPA face ACUZAŢII GRAVE: Maidanezii din România, duşi în străinătate pentru ZOOFILIE