COPAC apreciază curajul protestatarilor de la Spitalul Universitar de a semnala lipsurile din sistemul de sănătate

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) salută decizia protestatarilor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti de a nu mai accepta să lucreze în condiţii care "pun în pericol viaţa pacienţilor" şi cere autorităţilor să controleze şi să intervină de urgenţă pentru remedierea situaţiei.

09 aug. 2018, 10:07
COPAC apreciază curajul protestatarilor de la Spitalul Universitar de a semnala lipsurile din sistemul de sănătate

„COPAC cere autorităţilor să controleze cu responsabilitate situaţia şi să intervină de urgenţă pentru remedierea şi îmbunătăţirea situaţiei, astfel încât viaţa pacienţilor să nu mai fie pusă în pericol, iar calitatea îngrijirilor medicale din întreg sistemul de sănătate să fie una potrivită pentru o ţară europeană”, afirmă COPAC într-un comunicat de presă.

Totodată, organizaţia roagă profesioniştii din sistemul sănătate să aibă curajul şi să semnaleze neajunsurile din sistem, acesta fiind „primul pas” în direcţia îmbunătăţirii situaţiei.

„Le mulţumim angajaţilor de la Spitalul Universitar pentru că au avut curajul şi responsabilitatea de a arăta situaţia dezastruoasă în care pacienţii sunt trataţi, iar acest lucru, din păcate, nu se întâmplă de ieri, de azi. Atunci când mergem într-un spital, oricare ar fi el, noi, ca pacienţi, vedem doar o parte a situaţiei, nu ştim cum au fost dezinfectate instrumentarele sau cum s-a dezinfectat sala de operaţii, de exemplu. De aceea este foarte important ca cei care ştiu cu adevărat situaţia din spitale, profesioniştii, să iasă şi să spună deschis ce se petrece cu adevărat în spitale. (…) Ne-am dori ca şi organizaţiile profesionale să susţină demersurile colegilor lor, având în vedere că vorbim de siguranţa profesioniştilor şi a pacienţilor”, a declarat Radu Gănescu, preşedintele COPAC, citat în comunicatul de presă.