Copii bătuţi, umiliţi şi legaţi de paturi, la un Centru de plasament din Galaţi

Acuzaţii grave ale unei angajate a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. Salariata reclamă abuzuri emoţionale şi fizice la adresa copiilor cu dizibilitati dintr-un centru de plasament.

04 apr. 2014, 13:00
Copii bătuţi, umiliţi şi legaţi de paturi, la un Centru de plasament din Galaţi

Declaraţiile angajatei Centrului de Plasament Nr. 3 din Galaţi sunt şocante, scrie tvr.ro. Ea a povestit că unii copii sunt loviţi şi legaţi de paturi atunci când plâng sau încearcă să părăsească încăperile în care sunt cazaţi. Unele infirmiere şi asistente medicale îi ameninţă şi folosesc un limbaj degradant la adresa asistaţilor, care au vârste cuprinse între 6 luni şi 23 de ani.

Citeşte şi Mai mulţi copii handbalişti, bătuţi, jigniţi şi umiliţi în faţa colegilor

Salariata, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, susţine că, în urmă cu câteva luni, o fetiţă i-a cerut să-i explice semnificaţia unor cuvinte obscene pe care le-a auzit în centru. Atunci, femeia a hotărât să-şi înregistreze colegele. Copiile le-a pus la dispoziţia şefilor săi, care au început o anchetă.

Citeşte şi Revoltător. Persoane cu dizabilităţi dintr-un centru argeşean, puşi să deszăpezească curtea instituţiei VIDEO

Angajata care le-a adus la cunoştinţă aceste fapte a fost suspendată din funcţie pe durata anchetei, iar una dintre infirmierele înregistrate a fost dată afară din serviciu.

Înregistrările audio au fost puse şi la dispoziţia poliţiştilor care au deschis dosar penal pentru abuz în serviciu şi rele tratamente aplicate minorilor.