Copii din Suceava, Bucureşti, Argeş, depistaţi cu COVID-19 după ce au mers în tabără

13 copii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani din Suceava, Bucureşti, Argeş şi un supraveghetor, care au fost în ultimele două săptămâni într-o tabără din comuna Ighiu, au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. Inspectorii DSP Alba au fost în control la societatea comercială care a organizat tabăra şi au aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru condiţii improprii.

20 aug. 2021, 11:17
Copii din Suceava, Bucureşti, Argeş, depistaţi cu COVID-19 după ce au mers în tabără

13 copii care au frecventat o tabără de vară în localitatea Ighiu din judeţul Alba şi un supraveghetor au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. După apariţia acestui focar, inspectorii DSP Alba au mers în control la societatea comercială care a organizat tabăra.

În urma verificărilor, inspectorii DSP Alba au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 10.000 de lei pentru neexecutarea operațiunilor de curățenie și/sau dezinfecție a utilajelor, ustensilelor, suprafețelor de lucru în condițiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare, potrivit alba24.ro.

Citeşte şi: BILANȚ VACCINARE COVID 19 august. Numărul persoanelor vaccinate cu prima doză scade, deși România se apropie de Valul 4

Mai exact, inspectorii au constatat că blocul alimentar, spațiile de depozitare a materiilor prime și auxiliare folosite la prepararea hranei sunt neigienizate, paviment necurățat, mobilier întreținut necorespunzător, pereți cu frecvente panze de păianjen, vesela și echipamente neigienizate, spații frigorifice neigienizate.

În ceea ce privește condițiile de cazare s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor și a grupurilor sanitare. De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfectiei.

30.000 de copii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi 145.000 de tineri cu vârsta între 16 şi 19 ani sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 la acest moment.

„Aş vrea să vă anunţ că la acest moment avem 30.000 de copii cu vârsta între 12 şi 15 ani vaccinaţi, reprezentând o pondere de 4% din această categorie de vârstă 12-15 ani şi 145.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani, reprezentând o pondere de 20% din tinerii din această categorie de vârstă. Ambele situaţii sunt sub media naţională. Totuşi, personalul din învăţământ este vaccinat într-o proporţie de peste 60%, adică dublu, mai mult decât dublul mediei naţionale. Este unul din lucrurile care îmi întăresc convingerea că în şcoli vom beneficia de o siguranţă sanitară mai accentuată decât în alte medii”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Ministrul Educației: „Nu vor fi niciun fel de restricții pentru elevii nevaccinați. Vrem să ridicăm incidența pentru nivelul până la care școlile rămân deschise”