Copii dintr-un centru de plasament, sechestraţi şi torturaţi într-o maşină

Un caz extrem de grav s-a petrecut în Vaslui. Trei copii dintr-un centru de plasament au fost sechestraţi şi torturaţi într-o maşină de un bărbat care îi exploata la muncă, potrivit România TV.

18 iul. 2019, 08:23
Copii dintr-un centru de plasament, sechestraţi şi torturaţi într-o maşină

Cei trei copii sunt dintr-un centru de zi din Negreşti, din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui. Aceştia era frecvent luaţi la muncă de către un om de afaceri din din zonă. De data aceasta copiii au fost duşi la o spălătorie, iar la sfârşitul zilei au plecat cu o bicicletă. Omul de afaceri a decis să le aplice acestora o corecţie. I-a închis pe copii într-o maşină şi i-a lovit cu bestialitate. Pe unul dintre minori, un adolescent în vârstă de 17 ani, l-a lovit cu un ciocan în cap. Băiatul a fost transportat la Spitalul de urgenţă din Vaslui, iar din cauza stării de sănătate a tânărului medicii au decis să-l transfere la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal.

„Trei minori, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, au fost agresați de către o persoană. Am demarat imediat cercetările. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal. În cauză a fost identificată o persoană bănuită de săvârșirea acestor fapte. În acest moment colegii mei îl audiază. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt IPJ Vaslui.