„Copii, Iisus şi Moş Crăciun au fost albi şi asta e un fapt real!” DECLARAŢIA CARE A DECLANŞAT SCANDALUL

Colindul TVR care a scandalizat Israelul are un corespondent în SUA. O prezentatoare a stârnit multe controverse în SUA după ce a declarat că Iisus şi Moş Crăciun au fost albi. 

13 dec. 2013, 09:38
„Copii, Iisus şi Moş Crăciun au fost albi şi asta e un fapt real!” DECLARAŢIA CARE A DECLANŞAT SCANDALUL

Megyn Kelly, de la Fox News, în cadrul unei dezbateri asupra unui articol scris de o autoare de culoare, Aisha Harris, care a cerut ca Moș Crăciun să nu mai fie prezentat ca un bărbat alb, ci ca un pinguin.

„Când am văzut titlul articolului am zâmbit amar și mi-am spus: ‘Încă o persoană care susține că e rasist să-l arăți pe Moș Crăciun drept un bărbat alb’. Și apropo, acum vorbesc pentru copiii care se uită acum la emisiune: Moș Crăciun este alb. Dar persoana aceasta dezbate dacă n-ar trebui să avem și unul negru”, a spus ea. Provocată de Jedediah Bila, care a spus că poate autoarea articolului are dreptate și că poate pentru unele persoane nu se simt confortabil să-l vadă pe Moș Crăciun alb, Megyn Kelly a replicat: „Doar pentru că cineva nu se simte confortabil cu asta nu înseamnă că ar trebui s-o schimbăm. Știți, și Iisus a fost alb. A fost o figură istorică și asta e verificabil. La fel și Moș Crăciun și vreau ca voi copiii care vă uitați să știți asta. Dar până la urmă, punctul meu de vedere este următorul: cum să modifici moștenirea lăsată de Moș Crăciun, transformându-l din alb în negru?”

 

CUM ARĂTA IISUS ÎN REALITATE: Scund, smead

Folosind cele mai avansate tehnici de medicină legală, care servesc recreării computerizate a unei fizionomii, o serie de informaţii cuprinse în Biblie şi craniul unui bărbat evreu care a trăit în secolul I, o echipă de legişti britanici, condusă de expertul Richard Neave, de la Universitatea Manchester, a reconstituit nu demult ceea ce au numit „adevărata faţă a lui lisus Hristos”!

Potrivit rezultatelor obţinute, Iisus avea o înălţime de 1,72 metri, pielea măslinie, nu era blond, şi nu avea ochi albaştri! Imaginea lui Iisus a fost „desprinsă” de pe faimosul giulgiu din Torino şi reconstruită cu ajutorul computerului pentru documentarul „The Real Face of Jesus”, difuzat de postul de televiziune History. Chipul lui Iisus a fost „recreat” prin analiza informaţiilor codate şi a urmelor de sânge îmbibat în giulgiu, care au fost ulterior transformate în imagini tridimensionale. Portretul reconstituit al Mântuitorului înfăţişează un bărbat scund, smead, cu ochii căprui, părul şi barba scurte, de culoare neagră, acoperind o faţă rotundă, pe care se reliefează un nas „puternic”.

Specialiştii britanici – medici legişti, programatori şi istorici – s-au inspirat şi din frescele sinagogilor evreieşti din secolul II, existente în Siria, care arată că evreii care trăiau în acea perioadă aveau părul şi barba tunse scurt, la fel ca toţi bărbaţii din Imperiul Roman. Într-un document scris de Sfântul Pavel, acesta apreciază că este ruşinos ca bărbaţii să poarte părul lung, remarcă pe care nu ar fi făcut-o în cazul în care lisus ar fi avut părul lung! Referitor la imagine, BBC, citat de EVZ, menţionează că nu pretinde că aceasta ar fi fost chiar faţa lui Hristos, „ci doar felul probabil în care ar fi arătat, în baza informaţiilor ştiinţifice dobândite”.