Copii în grija bucătăresei sau a femeii de serviciu, într-un centru de plasament CAMERA ASCUNSĂ VIDEO

Copiii dintr-un centru de plasament, improvizat în comuna Periş, Ilfov, îşi duc zilele sub îndrumarea femeii de serviciu şi a bucătăresei. O fetiţă de doar un an şi şapte luni a ajuns cu ambulanţa la un spital din Bucureşti pentru că nu a avut cine să-i facă o banală injecţie.

26 iul. 2015, 06:54
Copii în grija bucătăresei sau a femeii de serviciu, într-un centru de plasament CAMERA ASCUNSĂ VIDEO

Copiii dintr-un centru de plasament improvizat în comuna Periş trăiesc fără asistentă medicală, în grija femeii de serviciu sau a bucătăresei. Şefa centrului spune că salariile mici şi lipsa şpăgilor îi descurajează pe medicii tineri să se angajze aici. Urmăriţi un material filmat cu camera ascunsă, potrivit România TV.

Centrul de plasament din Periş a fost amenajat într-un cămin pentru persoane vârstnice. Paznicul se miră când este întrebat dacă micuţii au o asistentă medicală care să-i îngrijească.

 

O fetiţă de un an şi şapte luni din centrul de la Periş a fost dusă în acesst weekend cu ambulanţa la un spital din Bucureşti, pentru că nu a avut cine să-i facă o banală injecţie. O recunoaşte chiar şefa instituţiei, care admite că a ajuns cu totul întâmplător la birou în weekend. Şefa Centrului spune că nu s-a găsit nicio asistentă medicală dispusă să se angajeze aici. Motivul? Salariul mic şi lipsa şpăgilor.

Citeşte şi CAMERA ASCUNSĂ: Turişti filmaţi pe ascuns în momente de intimitate

Nu vine nimeni pe banii ăştia, care sunt aici. Fetele mele vin de la Domneşti- Bragadiru pe un salariu de 10 milioane. La un centru unde nu mai pică nimic! Că dacă te duci într-un spital tot mai iei o ciocolată, îţi mai dă cineva un leu de-o ciungă, de ceva„, a declarat şefa centrului.