Copii UCIŞI de un vaccin CONTAMINAT, în Siria

Până la 15 copii au murit după ce li s-a administrat un vaccin împotriva pojarului contaminat într-o zonă controlată de rebeli din nordul Siriei, a informat marţi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează DPA, citată de Agerpres.

16 sept. 2014, 18:56
Copii UCIŞI de un vaccin CONTAMINAT, în Siria

Alţi 50 de copii au fost spitalizaţi cu simptome de otrăvire după ce au fost vaccinaţi în zona Maarat al-Nuaman, la sud de Alep, a precizat sursa citată.

Activişti din zonă au declarat pentru DPA că ambulanţe au sosit în provincia Idlib pentru a duce copiii la spitalele de campanie sau pentru tratament în Turcia.

Ministerul Sănătăţii din guvernul interimar al Coaliţiei naţionale de opoziţie a anunţat oprirea imediată a campaniei de vaccinare.

Citeşte şi Vaccinul pediatric antihepatita B a ajuns în maternităţi

Vaccinările, care au început luni, reprezintă cea de-a doua etapă a unei campanii începute în urmă cu o lună şi care s-a desfăşurat fără incidente, a precizat ministerul, afirmând că dozele de vaccin provin de la aceeaşi sursă.

Direcţia de Sănătate din Idlib a afirmat că toate dozele de vaccin au fost primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.