Copiii agresaţi de învăţătoare s-au întors la şcoală. Vezi ce s-a întâmplat cu ea după scandal

Cei opt elevi de ciclu primar de la școala gimnazială din Piatra Fântânele, județul Bistrița-Năsăud, care, de aproape o lună, nu merg la ore, acuzând-o pe învățătoare că îi agresează verbal și fizic, au reluat luni cursurile, a declarat inspectorul școlar general Camelia Tabără.

20 nov. 2017, 13:13
Copiii agresaţi de învăţătoare s-au întors la şcoală. Vezi ce s-a întâmplat cu ea după scandal

„Astăzi, am stat de vorbă cu doamna director și mi-a spus că în Piatra Fântânele s-a intrat în normalitate și că a stat de vorbă cu părinții din Tiha Bârgăului și că se instalează normalitatea în întreaga școală”, a spus șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bistrița-Năsăud.

Tot de luni, învățătoarea reclamată predă la o altă structură din cadrul școlii gimnaziale Tiha Bârgăului, de care aparține și unitatea din Piatra Fântânele, iar foștii săi elevi vor fi monitorizați de psihologi ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE).

„Doamna învățătoarea reclamată va merge, de astăzi, la o clasă din Tiha Bârgăului și în Piatra Fântânele am trimis o altă învățătoare, calificată, care avea statutul de suplinitor și, bineînțeles, cu monitorizarea inspectoratului în continuare. Ne propunem să trimitem psihologii de la CJRAE ca să lucreze într-o manieră specifică pentru a reinstaura coeziunea grupului și de aici încolo sper fiecare să fi înțeles care este menirea și care este obligația”, a precizat Tabără, potrivit Agerpres.

În afară de această măsură, inspectorul școlar general a explicat că, în acest moment, nu se vor aplica alte sancțiuni față de învățătoare, fiind așteptat rezultatul anchetei penale.

Camelia Tabără a adăugat că între școală și părinții elevilor de la Piatra Fântânele vor fi încheiate contracte educaționale, care vor stipula exact care sunt drepturile și obligațiile fiecărei părți, și a criticat faptul că aceste contracte nu fuseseră încheiate anterior.

„S-a ajuns în această situație pentru că nu s-a lucrat instituțional. Școala are obligația să încheie un contract educațional cu fiecare părinte și să stea de vorbă o dată pe lună cu fiecare părinte, și atunci, în felul acesta, toate mesajele ajung direct de la școală la familie și de la familie către școală. (…) Până acum, nu au fost făcute contracte cu părinții și, din punctul meu de vedere, nu este în regulă. Orice părinte trebuie să știe că există drepturi și obligații — drepturi și obligații ale părinților și drepturi și obligații ale cadrului didactic. Bineînțeles că am luat măsuri și, încet-încet, se rezolvă și această chestiune”, a mai spus Tabără.