Copiii născuţi la maternitatea din Ploieşti, neimunizaţi împotriva hepatitei B din cauza absenţei vaccinului

Copiii născuţi în ultima perioadă la maternitatea din Ploieşti nu au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B întrucât serul nu există un spital, au declarat pentru News.ro surse medicale.

25 mai 2018, 08:50
Copiii născuţi la maternitatea din Ploieşti, neimunizaţi împotriva hepatitei B din cauza absenţei vaccinului

Câteva zeci de copii născuţi în ultimele săptămâni la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti au rămas neimunizati din cauză că vaccinul împotriva virusului hepatic B lipseşte, susţin surse din cadrul spitalului. Informaţia a fost confirmată de surse din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care susţin că nu este vorba despre o criză şi că vaccinul lipseşte doar temporar.

Aceleaşi surse au precizat că Ministerul Sănătăţii a comandat vaccinul şi că acesta va fi livrat in perioada următoare, fără a preciza când anume.

Instituţiile din subordinea Ministerului Sănătăţii nu mai pot comunica direct şi oficial cu presa decât cu avizul MS după ce ministerul a transmis recent un document conţinând instrucţiuni legate de comunicarea cu mass-media.

Astfel, documentul emis în 15 mai arată că instituţiile aflate în subordinea, autoritatea şi coordonarea ministerului au obligaţia de a solicita avizul ministerului în privinţa oricărei comunicări cu presa.