CNA schimbă regulile publicităţii. Copiii nu vor mai putea apărea în reclame

Copiii nu vor mai putea să apară în reclamele pentru produse alimentare, a stabilit CNA.

15 sept. 2016, 06:34
CNA schimbă regulile publicităţii. Copiii nu vor mai putea apărea în reclame

CNA a decis să modiice Codul de reglementare in audiovizual, iar conform acestuia copiii nu vor mai apărea în reclamele la mâncare. În plus, alături de mesajele privind evitarea excesului de sare, zăhăr şi grasimi şi de cele referitoare la consumul de lichide, în mass media vor apărea alte două mesaje: Părinţii trebuie să stea cât mai mult timp alături de copii, iar bebeluşii trebuie alăptaţi în primul an de viaţă.

Citeşte şi Circa 75% dintre români cred că sunt multe reclame pe Internet. 28% sunt influenţaţi de mesajele lor

„Cele doua mari modificări importante sunt urmatoarele: propunerea pe care am sustinut-o extrem de puternic, si anume interzicerea aparitiei minorilor in reclamele la produsele alimentare, propunere care a fost adoptata, si doua articole care clarifica statutul reclamelor la suplimentele alimentare, care sunt prezentate publicului ca posibile produse de tipul medicamentelor, care vindeca boli incurabile, de altfel. Prin modificare, reclamele la suplimentele alimentare nu vor mai putea induce in eroare publicul si nu vor mai putea fi prezentate ca avand efecte de tipul medicamentelor”, a explicat Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA.

Codul de reglementare in audiovizual, modificat, va intra in dezbatere publica timp de 30 de zile, iar dupa ce propunerile vor fi analizate, se va da votul final.