Copiii sub 14 ani au voie doar 40 de minute pe zi pe versiunea chineză a TikTok. De asemenea, este interzis accesul în aplicaţie după ora 22.00

Douyin, versiunea chineză a aplicaţiei TikTok, va limita utilizarea platformei pentru copii la doar 40 de minute pe zi.

21 sept. 2021, 10:27
Copiii sub 14 ani au voie doar 40 de minute pe zi pe versiunea chineză a TikTok. De asemenea, este interzis accesul în aplicaţie după ora 22.00

Regulile se vor aplica utilizatorilor sub 14 ani, şi aceştia vor putea să intre în aplicaţie numai între orele 06:00 și 22:00. Copiii vor trebui să se înscrie cu numele real şi vor avea astfel acces la „modul juvenil”, creat special pentru ei şi care include şi limita de timp.

Compania a anunțat, de asemenea, că va recomanda „conţinut istoric, cercetare ştiinţifică şi expoziţii din muzee” minorilor pentru a le trezi „interesul într-un domeniu determinat” şi pentru „a învăţa ceva” în timpul utilizării aplicaţiei, scrie BBC.

Potrivit cifrelor furnizate de Douyin, care la fel ca TikTok aparţine companiei chineze Bytedance, a depăşit anul acesta 400 de milioane de useri activi pe zi.

Citeşte şi Noi funcţii pe TikTok. Se va instala un buton de shopping şi un instrument de recrutare

Autorităţile chineze au impus recent noi reglementări şi în alt domeniu preferat de tineri, cel a jocurilor video. A fost astfel limitat la trei ore pe săptămână accesul minorilor la jocurile video online, după ce un ziar oficial le-a descris drept „un opiu spiritual” şi „un drog electronic” al tinerilor.

Potrivit noii reglementări, providerii de jocuri video „online” nu pot permite accesul minorilor decât între orele 20:00 şi 21:00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Citeşte şi China le interzice minorilor sub 18 ani să se joace online mai mult de trei ore pe săptămână. În plus, intervalul este limitat doar la zilele de weekend