Copil bătut cu bestialitate de propriul tată. Bărbatul a fost reţinut

Un copil din Gorj a fost bătut cu bestialitate de propriul tată. Adolescentul de 15 ani a ajuns la spital cu mâna ruptă. Tatăl băiatului a fost reţinut. 

06 iul. 2018, 13:28
Copil bătut cu bestialitate de propriul tată. Bărbatul a fost reţinut

Scandalul a pornit în momentul în care adolescentul de 15 ani a deschis uşa frigiderului ca să-şi ia ceva de mancare. După ce a băut toată ziua,  tatăl său a început să-l ia la bătaie.  L-a lovit atât de tare încât i-a rupt o mână.

La patru zile de la incident, copilul a anunţat autorităţile. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru violenţe în familie şi urmează să fie dus la audieri în faţa procurorului.

Familia din satul Știucani are cinci copii – trei fete și doi băieți – numai că acești copii au avut de suferit din cauza faptului că atât tatăl, cât și mama sunt mari consumatori de alcool. „Sunt sub orice critică”, după cum a declarat primarul, care spune că cei doi consumă permanent alcool.

Două dintre fete s-au căsătorit când au împlinit 18 ani și s-au mutat în orașul Motru, luând fiecare câte un frate minor să locuiască cu ele. Unul dintre frați era băiatul care a fost bătut crunt de tată. El locuia, prin urmare, în orașul Motru, la sora sa, numai că în ziua cu pricina venise până acasă, în satul părinților. Ajungând în gospodărie, s-a dus și a luat din frigiderul familiei o bară de salam și și-a tăiat două feliuțe, moment în care a fost surprins de tată, care l-a luat la bătaie și l-a bătut până i-a rupt mâna și i-a dat sângele pe nas.

A fost nevoie de transportarea băiatului la spitalul din Motru, acolo unde i-a fost pusă mâna în ghips. Acum copilul se află în îngrijirea surorii mai mari din Motru, la care locuia. Băiatul face școala în acest oraș.

Cu părinții săi a mai rămas să locuiască, după ce el și o soră au mers să locuiască la Motru, încă un băiat, minor. Și acesta a avut de suferit recent de pe urma neglijenței părinților. Nevoit să meargă la muncă, deși are numai 9 ani, a fost mușcat de un cal, în urmă cu o săptămână, iar autoritățile locale a trebuit să-l transporte și pe el la spital la Motru pentru a primi îngrijiri medicale. „Ce să vă spun? Totul, totul ce se petrece în această familie este din cauza consumului de alcool”, a declarat primarul Bucurescu la Digi24.

El susține că asistentul social al Primăriei monitorizează frecvent situația acestei familii. De altfel, în urmă cu câțiva ani, reprezentantul Primăriei a trebuit să ducă acești copii în centrul de plasament, de unde au fost luați în îngrijire de o bunică, numai că aceasta, între timp, a îmbătrânit, două dintre fete au atins vârsta majoratului, s-au căsătorit și au plecat.

Protecția Copilului a fost sesizată de reprezentantul Primăriei care se ocupă de astfel de cazuri, a mai spus primarul.