Copil de 14 ani, ajuns în stare GRAVĂ la spital, după ce a luat un MEDICAMENT BANAL: Mi s-a desprins PIELEA

Un copil de 14 ani din Marea Britanie a trecut prin clipe de coşmar după ce a luat o pastilă cu ibuprofen. Astfel, el a suferit o gravă reacţie adversă la acest medicament, iar acum va avea de suferit pentru tot restul vieţii.

25 mai 2014, 16:16

Laurence McCalla, un elev de şcoală primară din Marea Britanie, a ajuns la spital în agonie, după ce pielea a început să i se desprindă de pe corp la scurt timp ce ingurgitase o singură pastilă de ibuprofen, potrivit Mirror.

Citeşte şi ALERTĂ. Două MEDICAMENTE folosite de români pot provoca ATAC CEREBRAL

Medicii au constatat că băiatul a făcut o reacţie alergică foarte rară, ce a fost confundată la început cu pojarul şi astfel i-a fost întârziat tratamentul pentru alergia la ibuprofen. Astfel, cu toate că astfel de alergii sunt rare, cercetătorii recunosc că unul la 500.000 de oameni suferă de ele.

Micuţul a fost nevoit să petreacă peste două luni la terapie intensivă, doctorii oferindu-i şanse minime de supravieţuire. În prezent, cu toate că a ieşit din spital, el are arsuri pe o mare parte din corp şi trebuie să se ducă la un control medical din săptămână în săptămână. 

A fost terifiant. De abia îmi mai recunoşteam fiul. El plângea de durere şi frică, iar pielea lui pur şi simplu se dezintegra sub ochii mei. Nu puteam să îl ating pentru că îi cădea pielea„, a declarat Donnette, mama tânărului.

Citeşte şi Capcanele medicamentelor: O pastilă cu ibuprofen i-a ars 65% din piele şi l-a adus în pragul morţii

Abia mai respira când a fost dus la spital, unde, în final, medicii i-au spus că suferă de sindromul Stevens Johnson, o boală de piele ce poate provoca moartea şi care rezultă de obicei din alergii medicamentoase. Şocant este faptul că jumătate dintre persoanele care suferă de alergii la ibuprofen mor la scurt timp după ce intră în contact cu acest medicament.