Un copil român de un an şi două luni, suspect de sindrom hemolitic uremic la Florenţa VIDEO

Un copil român în vârstă de un an şi două luni a fost internat la un spital din Florenţa cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic provocat de bacterie ecoli. Potrivit presei italiene se pare că micuţul ar fi fost hrănit cu produse lactate de la o firmă românească.

15 mart. 2016, 12:06
Un copil român de un an şi două luni, suspect de sindrom hemolitic uremic la Florenţa VIDEO

Autoritatile italiene responsabile cu sanatatea publica au dispus efectuarea unei anchete epidemiologice, în urma căreia au dedus că toxiinfecţia alimentară ar putea fi provocată de o branza tartinabila de origine romaneasca.

Un comunicat al inspectorilor sanitari din Italia arată că, în urma verificărilor, „s-a stabilit că băiatul a consumat produse de la firma românească SC Brădet SRL, care miercurea trecută retrăsese deja preventiv de la vânzare produse pe bază de lapte-branzeturi din cauza prezenţei bacteriei E.Coli O26:H11 in anumite mostre”.

Serviciile pentru siguranţă alimentară din Italia verifică dacă produsele SC Brădet SRL se mai găsesc în magazine din Italia şi, dacă vor fi găsite la vânzare, vor fi confiscate imediat.

Oficialii italieni au cerut tuturor celor care au cumpărat produse lactate de la firma SC Bradet SRL sa nu le consume si sa le inapoieze la magazinele din care au fost achizitionate.

Copilul internat la Florenţa suferă de insuficienţă renală, asociată cu o formă de anemie. Starea lui este gravă, potrivit medicilor care îl tratează. Produsul care ar fi putut provoca intoxicaţia ar fi putut fi cumpărat din magazine care comercializează produse româneşti şi în Toscana. E posibil ca produsul să fi fost cumpărat înainte de data de 9 martie, când produsul a fost retras ca metodă de precauţie.

Marius Badea, patronul Lactate Brădet, a declarat, la România TV, că este puţin probabil ca un produs al firmei sale să fi fost la cauza afecţiunii, întrucât acestea au fost retrase de pe piaţă.

„Am fost sunat de partenerul nostru dim Italia care ne-a spus că nu e niciun fel de problemă. Ni de 3 săptămâni nu am mai livrat acea brânză. Copilul a declarat sau cineva din anturajul lui a declarat că a mâncat sau că e posibil să fi mâcat nişte brânză în data de 9. Eu cred că mai repede s-a făcut o conexiune între scandalul din Roânia şi ce este acolo. Ei mi-au confirmat cu certitudine că nu este de la brânza pe care a consumat-o şi suntem din nou ţinta unor atacuri. Vom vedea ce urmează. Cantacuzino a infirmat şi a spus că brânza Brădet nu are nicio implicare în acest scandal. Atât timp cât a existat o alertă pe care nmoi am generat-o, primul lucru s-au gândit că poate este de acolo. Dar brânza nu mai era în piaţă de trei săptămâni”, a explicat Marius Badea.