Copil de doi ani căzut de la etajul al treilea al unui bloc din Botoșani. Micuțul se zbate acum între viață și moarte

Un copil de doi ani a fost grav rănit, după ce a căzut de la etajul al treilea al unui bloc din municipiul Botoșani.

09 feb. 2022, 14:23

Copilul a ajuns pe pervazul geamului după ce s-a urcat pe un corp de mobilă. S-a sprijinit pe plasa de protecție împotriva insectelor și a căzut de la circa șase metri.

ISU Botoșani a anunțat că pompierii au intervenit la fața locului. La faţa locului a ajuns imediat echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD. Victima a fost preluată şi transportată la Spitalul de Pediatrie din Botoşani pentru evaluare.

“Un copil de doi ani a ajuns la spital în stare foarte gravă după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din municipiul Botoşani. Când s-a produs evenimentul, în locuinţă se mai aflau trei adulţi. Într-un moment de neatenţie, băieţelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă şi s-a sprijinit în plasa de protecţie împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuţul a căzut în gol de la aproximativ şase metri înălţime”, a transmis ISU Botoşani.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.

„În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, potrivit știribotoșani.

Salvatorii din cadrul ISU au oferit o serie de recomandări pe care adulții trebuie să le respecte.

„Închise! Așa trebuie să fie geamurile atunci când părinții sau adulții în grija cărora sunt copiii nu sunt în aceeași cameră cu cei mici!  Copiii sunt curioși, iar dacă văd o fereastră deschisă ar putea fi tentați să urce până la pervaz și să privească afară. Nu vă gândiți că plasele montate pentru insecte i-ar putea proteja deoarece, dacă se vor sprijini de acestea, există posibilitatea să cadă de la înălțime. O clipă de neatenție este suficientă pentru ca aceștia să facă un lucru periculos. Nu îi scăpați din ochi mai ales atunci când se află în bucătărie, pe balcon, aproape de ferestre sau pe scara blocului”, a adăugat Dorina Lupu.