Copil de nouă ani, la spital după ce a căzut dintr-o tribună a Sălii Polivalente din Cluj

Un băiat de nouă ani a fost transportat la spital, sâmbătă seară, după ce a căzut dintr-o tribună a Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, de la aproximativ patru metri înălţime, în timpul meciului de baschet dintre U-Bt Mobitelco şi CSM Oradea.

13 mart. 2016, 06:20
Copil de nouă ani, la spital după ce a căzut dintr-o tribună a Sălii Polivalente din Cluj

Incidentul a avut loc în timpul meciului de baschet dintre echipele U-Bt Mobitelco şi CSM Oradea, băiatul aflându-se la Sala Polivalentă împreună cu părinţii săi.

La un moment dat, copilul a căzut prin spaţiul dintre platforma primului etaj al Sălii Polivalente şi o tribună retractabilă, care este folosită ocazional, atunci când capacitatea sălii trebuie mărită.

Copilul a fost transportat la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Clinic pentru Copii din Cluj şi, potrivit medicilor, acesta are o fractură la braţul stâng şi leziuni la cap.

”Un băieţel a căzut între două secţiuni de scaune din tribună. A căzut în gol de la aproxiamtiv patru metri. A suferit leziuni la cap şi medicii care i-au acordat primul ajutor l-au considerat suspect de fractură de braţ. Copilul era conştient şi a fost transprotat la UPU cu o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă”, a declarat Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este o arenă multifuncţională, cu aproximativ 7.300 de locuri, însă cu ajutorul unei tribune retractabile capacitatea ei poate creşte până la 10.000 de locuri. Construcţia sălii a fost începută în 2010 şi încheiată în 2014, investiţia ridicându-se la aproximativ 90 de milioane de lei.