Copil în STARE GRAVĂ, după ce a căzut într-un iaz

Un băieţel de trei ani din Vaslui se zbate între viaţă şi moarte la spital, după ce a căzut într-un iaz din curtea casei. Copilul a fost găsit de mamă plutind în apă. Medicii au reuşit să îl stabilizeze după patru ore, dar nu-i dau șanse de supraviețuire.

10 mai 2015, 05:26
Copil în STARE GRAVĂ, după ce a căzut într-un iaz

Băieţelul se juca lângă iazul din spatele casei şi a alunecat în apă. Bunica era în curte, dar nu a văzut ce s-a întâmplat, iar mama ieşise în stradă după ceilalți trei copii mai mari. Când s-a întors, l-a căutat şi pe cel mic, dar băiatul era de negăsit. L-a strigat disperată, iar în cele din urmă l-a văzut în iaz.

Femeile au sunat după ajutor. Medicii au venit imediat și au reuşit să îl resusciteze pe copil, apoi, timp de patru ore, s-au chinuit să îl stabilizeze.

„În urma manevrelor de suport vital avansat, dupa 30 de minute am reusit sa pornim inima, dar destul de instabil hemodinamic. A necesitat manevre de terapie intensiva, la locul interventiei, am continuat in upu. Este stabil hemodinamic”, a declarat Gabi Olaru, medic SMURD Vaslui.

Copilul a fost transferat la un spital din Iaşi, dar doctorii sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire. Tatăl micuţului este la muncă în Germania şi urmează să se întoarcă acasă.