Copil învineţit de învăţătoare în ultima săptămână de clasa 0. „Mi-l bate mai tare, fără să facă copilul nimic”

Un băiețel din Botoșani ar fi fost bătut și învinețit de învățătoare, chiar înainte de a termina clasa zero. Sunt acuzațiile grave făcute de mama copilului, care a decis să facă publică povestea și să ceară astfel ajutor.

13 iun. 2019, 09:34
Copil învineţit de învăţătoare în ultima săptămână de clasa 0. „Mi-l bate mai tare, fără să facă copilul nimic”

Un nou scandal în învăţământul românesc. Băiatul este elev în clasa 0 la o unitate de învățământ din Trușești și ar fi fost agresat în mod repetat de dascăl, dovadă fiind vânătăile pe care cel mic le are pe corp, scrie botosaneanul.ro. Femeia mai spune că fiul său are ceva probleme de sănătate, motiv pentru care reține mai greu informațiile la școală.

Citeşte şi Campion la 6 ani. Un copil a făcut 4.445 flotări şi a bătut două recorduri mondiale VIDEO

„Mi-l bate mai tare, fără să facă copilul nimic. Copilul meu e cu probleme, nu ține minte. E mai mic cu doi ani doar la învățătură și prinde mai greu. Dați mai departe vă rog frumos că poate se ia atitudine în privința asta”, a fost mesajul postat de mama băiatului, potrivit sursei citate. Aceasta a depus și o plângere la directoarea unității de învățământ.

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) au luat act de acest incident și susțin că deja la nivelul școlii s-a declanșat o anchetă.

„S-a constituit acolo, la nivelul unității de învățământ, o comisie de cercetare disciplinară urmând să ne comunice raportul și rezultatul investigațiilor următoare. S-a depus o plângere la școală și se fac investigații”, a declarat pentru presa locală Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.