COPIL UMILIT, la şcoală. Modul revoltător în care o profesoară a vrut să-l facă pe elev să respecte regulile

Un elev din Fălticeni a fost umilit de o profesoară, în clasă, de faţă cu toţi colegii. Profesoara de fizică a vrut să-l facă  pe copil să înveţe că trebuie să respecte regulile din şcoală şi i-a tăiat bretonul. Cadrul diddactic este anchetat acum de Inspectoratul Şcolar.

27 sept. 2014, 14:28
COPIL UMILIT, la şcoală. Modul revoltător în care o profesoară a vrut să-l facă pe elev să respecte regulile

Incidentul s-a petrecut joi, 25 septembrie, la ora de fizică, scrie monitorulsv.ro. Elevul Eduard Andrei Tudor, din clasa a VI-a A, a ajuns acasă plângând, după ora de fizică, povestindu-le părinţilor că profesoara de fizică Liliana Ciuruş, care este şi director adjunct al şcolii, i-a tuns bretonul, „sluţindu-l”. Profesoara a luat o foarfecă de pe banca unui alt elev din clasa respectivă şi i-a scurtat bretonul de faţă cu toţi colegii.

Tatăl copilului a mers la şcoală, iar profesoara Liliana Ciuruş şi-a cerut scuze, spunând că regretă gestul neinspirat pe care l-a făcut.

SFÂRŞIT CUMPLIT pentru un copil de 14 ani: a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea şcolii

Profesoara le-ar fi cerut elevilor să se tundă, „că de nu îi tunde ea, pentru că a mai tuns şi alţi copii în şcoală”, iar termenul impus pentru ca elevii să-şi scurteze podoaba capilară a fost de o săptămână, până la ora următoare de fizică.

Unii elevi s-au conformat, alţii nu. În fiecare unitate şcolară există un regulament de ordine interioară care trebuie respectat de elevi. Regulile le sunt aduse la cunoştinţă şi părinţilor, la prima şedinţă cu părinţii. Când am văzut că acest elev nu s-a tuns, elev pe care l-am lăudat chiar la prima oră, pentru că a dat răspunsuri bune, am luat o foarfecă de la un alt elev, căruia îi rămăsese pe bancă probabil de la o altă oră, şi i-am scurtat bretonul. Regret gestul neinspirat şi îmi pare rău de ce s-a întâmplat. Ideea a fost să-l determin pe copil să respecte regulile„, a declarat directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni, profesoara Liliana Ciuruş.

Tatăl elevului a depus vineri, pe 26 septembrie, o sesizare la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava.