Copilărie CHINUITĂ. Patru fraţi abandonaţi de mamă, crescuţi de tată în condiţii inimaginabile

Patru fraţi cu vârste între doi şi 13 ani, din localitatea vasluiană Fâstâci, au fost scoşi din familie de către autorităţi din cauza condiţiilor inumane în care erau crescuţi de tatăl lor. Copiii erau ţinuţi nemâncaţi, într-o locuinţă insalubră, fără curent, neîncălzită şi fără covoare pe jos.

23 ian. 2013, 15:51
Copilărie CHINUITĂ. Patru fraţi abandonaţi de mamă, crescuţi de tată în condiţii inimaginabile

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a preluat în regim de urgenţă patru fraţi din localitatea Fâstâci, crescuţi doar de către tatăl lor în condiţii inumane într-o cocioabă de câţiva metri pătraţi, cu un singur pat şi fără covoare pe jos sau sticlă la geamuri.

Potrivit autorităţilor statului, copiii erau înfometaţi şi îmbrăcaţi sumar, chiar dacă singura cameră în care dormeau nu este racordată la reţeaua de electricitate şi nici nu era încălzită.

Condiţiile în care erau crescuţi aceşti copii sunt greu de imaginat. Pe lângă faptul că erau subalimentaţi, toţi fraţii stăteau înghesuiţi într-o cameră neîncălzită, singura sursă de venit a tatălui fiind alocaţia copiilor. Mama micuţilor este plecată la muncă în străinătate, în acest sens fiind sesizată şi Poliţia pentru abandon de familie”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă.

Pe lângă cei patru copii, mai există un frate al acestora, în vârstă de 11 ani, care a refuzat să fie preluat de autorităţile statului, el preferând să rămână împreună cu tatăl său.

„În cazul acestui minor, există un ataşament pozitiv faţă de tată şi de aceea s-a luat decizia menţinerii în cadrul familial. Copilul va fi monitorizat de către reprezentanţii Primăriei pentru a se vedea dacă i se asigură condiţii decente de viaţă”, a conchis Ionuţ Dănilă, potrivit Mediafax.

Adăpostiţi provizoriu într-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, cei patru fraţi urmează să fie daţi în plasament familial unui asistent maternal profesionist.