Copilărie de COŞMAR. Trei fetiţe din Iaşi au fost ţinute ÎN LANŢURI de proprii părinţi

Trei copile au trăit un adevărat coşmar. Zile şi nopţi, micuţele au fost ţinute în lanţuri de proprii părinţi. După şapte ani, viaţa celor trei fete s-a schimbat complet.

14 mai 2014, 07:38
Copilărie de COŞMAR. Trei fetiţe din Iaşi au fost ţinute ÎN LANŢURI de proprii părinţi

Petronela, in varsta de 8 ani, Mihaela de 10 ani si Maria care a implinit 15 ani sunt cele trei fetite care in anul 2007 au fost tratate de parinti mai rau ca animalele. In locuinta familiei, ele au fost gasite legate de picioarele patului. Salvatorii au fost vecinii care au dat totul in vileag si au ajuns pana la reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala Iasi (DGASPC), scrie bzi.ro. Lanturile groase pe gleznele fetitelor i-au lasat fara cuvinte chiar si pe asistentii sociali.

Acum, cele trei copile au parte de libertate in Complexul de Servicii Comunitare Bogdana, din localitatea ieseana Bogdanesti. Maria este cea care tine minte perfect chinul prin care a trecut. Este sora cea mare care a privit neputincioasa totul.

„Acum, o zi din viata mea este total diferita. Dimineata merg la scoala, ajung in camera mea, ne adunam sa luam pranzul, imi fac temele si ma joc. Recunosc… imi este dor de mama. Vreau sa invat si sa fac tot ce imi doresc, pentru mine si fratii mei”, a spus Maria.

Citeşte şi Motivul BIZAR pentru care o familie îşi ţine fiul de 24 de ani în LANŢURI: Ne-am săturat FOTO

Mihaela viseaza sa ajunga balerina si invata sa traiasca in pasi de dans. Petronela abia incepe sa desluseasca tainele abecedarului, fiind in primul an de scoala.

Dupa ce au fost eliberati din lanturi, copiii au ajuns la o familie de asistenti maternali din localitatea Grajduri, insa si aici chinul minorilor a continuat. Din acest motiv le-a fost retras atestatul de asistenti maternali, iar copiii au mers la bunica materna. Femeia a renuntat insa la fetite, motivand ca au crescut si ca nu le poate supraveghea.

Tatal fetitelor a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, iar mama la patru ani, pentru lipsire de libertate si rele tratamente aplicate minorilor. Dupa ce si-a terminat pedeapsa, tatal a plecat in strainatate si a uitat de copii. Mama trebuie sa mai stea dupa gratii pentru ca atunci cand a primit pedeapsa daduse nastere unui alt copil si i-a fost permisa amanarea executarii pedepsei.

Citeşte şi Cruzime de nedescris: Fetiţe musulmane de 9 ani, duse în lanţuri să îşi cunoască soţii FOTO