Copilul cu DOUĂ CAPETE sau gemenele într-un SINGUR CORP VIDEO

O femeie din Australia a dat naştere unor gemene lipite, care împart acelaşi corp, dar au în schimb două capete, două creiere şi două feţe.

14 mai 2014, 18:53

Renee Young, o australiancă, mamă a şapte copii, a născut prin cezariană gemene. Fetiţele împart acelaşi corp, ca fiind un organism unic, dar au două capete, două creiere şi două feţe, din cauza unei boli foarte rare, numită diprosopus.

Fetiţele s-au născut cu şase spătămâni înainte de termen. Medicii îi avertizaseră încă de la primele ecografii că vor avea un copil cu două capete şi chiar au sfătuit-o pe viitoarea mamă să facă avort, dar ea a refuzat, după ce s-a consultat cu soţul ei şi cu toată familia, dezvăluie Daily Mail.

Gemenele s-au născut joia trecută. Cu toate acestea, medicii au fost uimiţi de starea de sănătate a fetiţelor şi de evoluţia lor postnatală. Părinţii le-au pus numele Faith şi Hope (Credinţă şi Speranţă).

Deocamdată, nou-născutele rămân în spital, sub supraveghere medicală şi monitorizare permanentă. Boala lor este atât de rară, încât nu au fost raportate decât 35 de cazuri în întreaga lume şi niciunul dintre acestea nu a supravieţuit, scrie Daily Mail.