Copilul de 9 ani decedat imediat după externare avea o malformaţie congenitală de artere

Moartea copilului de 9 ani din localitatea braşoveană Săcele, care a survenit la scurt timp după externarea din spital, a fost neviolentă, raportul necropsiei efectuate de Serviciul de Medicină Legală Braşov relevând, de asemenea, că acesta suferea de insuficienţă cardio-respiratorie acută, malformaţie congenitală de artere şi ischemie miocardică.

16 mai 2014, 13:29
Copilul de 9 ani decedat imediat după externare avea o malformaţie congenitală de artere

Poliţia va sesiza Colegiul Medicilor care se va pronunţa în acest caz, potrivit Agerpres.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Magdalena Coman a precizat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat deja în cursul zilei de joi şi a trimis două echipe de control la cele două spitale unde a fost internat minorul, raportul acestora fiind transmis Ministerului Sănătăţii.

Minorul a decedat joi dimineaţa, la domiciliu, după ce a fost internat în perioada 3-12 mai în Spitalul de Copii din Braşov, fiind transferat în 6 mai la Spitalul de Boli Infecţioase, cu suspiciune de oreion, pneumonie virală uşoară şi angină acută. Medicii care l-au tratat au precizat că minorul era obez, având 41 de kg, în loc de 25 de kg greutate normală pentru vârsta lui.

Medicii care l-au tratat susţin că, la momentul externării, copilul avea o stare generală bună, însă i s-a recomandat mamei să-l ducă la consult de specialitate ORL, endocrinologic şi psihiatric, deoarece acesta avea o dorinţă psihică de a mânca continuu.