Copilul obez din Dolj a murit miercuri dimineaţa

Alexandru, băieţelul în vârstă de 6 ani, care suferea de obezitate morbidă, a murit miercuri dimineaţa după o luptă lungă, la Spitalul Judeţean din Craiova.

31 iul. 2013, 06:48
Copilul obez din Dolj a murit miercuri dimineaţa

Alexandru cântărea la 6 ani 120 de kilograme. Marţi seară i s-a făcut rău, în timp ce era acasă, iar mama sa a anunţat ambulanţa. Copilul a ajuns în stare destul de gravă la Spitalul Judeţean din Craiova şi, ulterior, a intrat în comă.

În timpul nopţii de marţi spre miercuri, Alexandru a început să se simtă din ce în ce mai rău, să vomite sânge, iar miercuri, în jurul orei 8.00, corpul lui a cedat fără ca medicii să mai poată să îl resusciteze.

La doar doi ani, Alexandru a primit diagnosticul de obezitate morbidă. Mama lui a spus că este prea săracă şi nu şi-a permis să cumpere alimentele necesare pentru regimul copilului şi că îi dădea să mănânce ce avea. Copilul avea certificat de handicap de gradul I şi era în evidenţa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj.

Băiatul a trăit în condiţii inumane. Dezbrăcat, murdar şi chinuit de kilogramele mult prea multe pentru anişorii lui, el se târa, pur şi simplu, prin curte asaltat de muşte.