Copilul tău e alergic? Întrebări pe care toţi părinţii le au

In ultimii ani, alergiile la copii au devenit un lucru obisnuit. Medicii pediatri raporteaza din ce in ce mai multe cazuri, iar simptomele sunt diverse: de la un nasuc care curge in continuu, la respiratie suieratoare sau eczeme.

01 iul. 2016, 20:16
Copilul tău e alergic? Întrebări pe care toţi părinţii le au

Numai mamele care se confrunta cu asa ceva stiu cat este de frustrant. Iata 10 intrebari la care toti parintii ar vrea sa afle raspunsul, mai ales cei care se confrunta cu alergiile la copii.

Ce este alergia?

Alergia este o boala generata de reactia sistemul imunitar care se alerteaza la substante de obicei inofensive pe care le respiram (polen, praf etc.), le mancam sau cu care pielea intra in contact. Organismul „lupta” cu aceste substante considerate periculoase, aparand inflamatii, secretii de mucus in exces si diverse alte simptome care creeaza o stare de disconfort.

De ce unele persoane sunt alergice si altele nu?

Specialistii spun ca exista o predispozitie genetica spre alergie, ceea ce inseamna ca alergiile apar in familii care au un istoric cu aceasta boala. Un copil poate mosteni de la parinti predispozitia spre alergie, insa aceasta poate aparea si sub o alta forma.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.