Copos, gata să vândă echipa RAPID unui reporter România TV. Vezi pentru ce sumă VIDEO

O echipă România TV a negociat cu magnatul George Copos cumpărarea echipei de fotbal Rapid, proaspăt retrogradată. Chiar dacă magnatul le-a promis suporterilor echipa gratuit, jurnaliştii au aflat în gura lui Copos ce înseamnă de fapt asta.

15 iun. 2013, 08:13
Copos, gata să vândă echipa RAPID unui reporter România TV. Vezi pentru ce sumă VIDEO

Deşi pare incredibil, patronul din Giuleşti a vrut să vândă echipa RAPID jurnaliştilor România TV, care au spus că reprezintă un mare investitor american. Asta, în condiţiile în care magnatul le-a promis în nenumărate rânduri suporterilor că le dă gratuit echipa. Preţul de vânzare a fost 14 milioane de euro, fără a lua în considerare datoriile.

Echipa România TV a început negocierile cu directorul firmei lui Copos, Ana Electronic, după ce au spus că sunt reprezentaţii unui investitor american care este interesat de Rapid. După ce un reporter a avut o discuţie telefonică cu directorul Ana Electronic, în limba engleză, George Copos a sunat personal pentru a stabili o întâlnire.

Citeşte şi Rapid scapă de George Copos. Vânzarea echipei se va oficializa până luni

Reprezint un grup de investitori din Los Angeles, din Statele Unite, şi voiam să vorbesc cu domnul Copos în legatură cu echipa. Noi vrem să cumpărăm Rapidul. Echipa Rapid. Este şi acum disponibilă, da?„, a întrebat reporterul.

În principiu, da. Dar suntem în discuţii cu un alt grup de investitori şi e posibil ca echipa să fie… Să vorbiţi cu domnul Copos şi să vedeţi dacă oferta mai e valabilă„, a răspuns directorul Ana Electronic.

După ce reporterii au sunat din nou, recomandându-se drept partenerii din România ai americanilor, care au fost delegaţi să continue negocierile,George Copos a sunat personal pentru a stabili detaliile unei întâlniri.

Citeşte şi Posibilul cumpărător al Rapidului acuză: George Copos e cel mai pervers negociator

Copos, bună ziua! Trebuie să veniţi foate repede până aici, pentru că noi suntem destul de avansaţi în discuţii cu un grup. Activele, ce active are clubul acum, sunt circa 10 milioane de euro activele. Obligatiile, datoriile care sunt la ora actuală, sunt în jur de 3 milioane de euro şi ceva, în 4 ani de zile, deci 3,9 milioane de euro. În patru ani„, a spus Copos la telefon.

Faţa în faţă cu investitorii de ocazie, Copos a recunoscut că activele Rapidului sunt umflate.

Are active de vreo, hai să spunem nu de vreo 11 milioane cât spune site-ul de specialitate, ci pot spune jumătate. Active de vreo 5-6 milioane de euro, inclusiv însemnele. Sunt de nepreţuit însemnele şi tradiţia unui club care are 90 de ani vechime. Oamenii trebuie să vină cu o jumătate de milion de euro acum! O jumătate de milion de euro acum şi după aia, alte două milioane şi jumătate, banuiesc, în cam 3 ani de zile„, a adăugat patronul Rapidului.

Citeşte şi Copos: Echipa rămâne la Pro Rapid, baza va fi cesionată noilor investitori ai clubului

Cu toate acestea, el a asigurat că Rapidul nu există niciun risc ca echipa să ajungă în a patra ligă.

Niciun risc! Niciun risc! Niciun risc! Dacă o preluaţi într-o săptămână, niciun risc. Din contră, într-un an de zile puteţi să intraţi în prima ligă şi după aceea mergeţi în Europa League peste un an de zile, dacă aveti echipa bună. Vă rog să veniţi la noi la sediu„, a adăugat Copos.

Contrar optimismului afişat de Copos, un oficial al Federaţiei a vorbit explicit despre falimentul Rapidului, fiind filmat cu camera ascunsă.

În momentul de faţă, Rapidul este în faliment. Faliment înseamnă că se desfiinţează Rapidul, actuala societate. Dacă preia cineva, poate, eventual, dar nu cu „Rapid”. Poate să-i zică oricum altcumva. Există şi un termen limită pentru asta, până-n septembrie. Că atunci începe competiţia la liga a patra. De la capăt. Pe modelul lui Glasgow Rangers„, a declarat oficialul FRF.

Citeşte şi Şeful de la Litigii FRF: Rapid este în faliment şi va juca în Liga a IV-a CAMERA ASCUNSĂ

Cu toate acestea, calculele făcute de Copos sună exact invers.

Pentru divizia B, in primul an, aveţi cam un milion de euro maxim buget, vă mai vin câteva sute de mii din sponsorizări, vânzări de jucători. Am bagat noi în jur de un milion, dar deja sunt câteva televiziuni care sunt foarte interesate să transmită meciurile pe care le joacă Rapidul. E o emulaţie, e un mit„,a mai spus patronul Rapidului în cadrul discuţiei cu reporterul.