Coreea de Nord a testat ŞAPTE rachete sol-aer pe coastele estice. Kim Jong-Un a asistat la exerciţiu

Coreea de Nord a făcut exerciţii militare pe coasta de est, joi, unde a lansat nu mai puţin de şapte rachete sol-aer, în timp ce vecinul său din Sud face exerciţii militare comune cu SUA.

13 mart. 2015, 08:56
Coreea de Nord a testat ŞAPTE rachete sol-aer pe coastele estice. Kim Jong-Un a asistat la exerciţiu

Testul nord-coreean a constat în lansarea a şapte rachete sol-aer de pe coasta sa de Est. Rachetele au căzut în mare, potrivit unei oficialităţi militare sud-coreene. Aceata a ţinut să precizeze faptul că la exerciţiile de pe coasta de Est a fost prezent însuşi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, informează Reuters.

„Credem că ei (nord-coreenii, n.r.) au testat diferite feluri de rachete sol-aer, iar cele cu rază lungă de acţiune ajung la aproximativ 200 de kilometri”, a precizat oficialitatea sud-coreeană.

Citeşte şi Supărat pe Seul: Phenianul a tras DOUĂ RACHETE cu rază scurtă de acţiune

Testul nord-coreean coincide cu încheierea, vineri, a exerciţiilor militare comune anuale efectuate de Coreea de Sud şi Statele Unite, denumite „Key Resolve”. Următoarera serie de exerciţii militare comune între cele două ţări, denumită „Foal Eagle” va dura până în data de 24 aprilie, au informat surse militare americane.