Coreea de Nord a tras rachete în mare imediat după votul ONU privind noi sancţiuni pentru Phenian

Coreea de Nord a tras şase rachete cu rază scurtă de acţiune în mare, a informat ministrul Apărării sud-coreean. Tirul cu proiectile s-a produs joi, în jurul orei locale 10:00, din Wonsan.

03 mart. 2016, 16:58
Coreea de Nord a tras rachete în mare imediat după votul ONU privind noi sancţiuni pentru Phenian

Noile măsuri împotriva Phenianului sunt, de data aceasta, cele mai dure de până acum, pe măsura provocărilor din partea Coreei de Nord care a comis un act de sfidare la adresa comunităţii internaţionale şi a sancţiunilor ONU, prin cele şase tiruri de rachete.

Cu câteva ore înainte de acest incident, Consiliul de Securitate al ONU votase în unanimitate unele dintre cele mai aspre sancţiuni împotriva Phenianului. Măsurile au fost luate ca urmare a recentului test cu rachetă nucleară şi lansarea unui satelit, ambele acţiuni violând sancţiunile în vigoare.

Potrivit noilor sancţiuni toate încărcăturile care vin şi pleacă din ţară vor fi verificate, iar 16 persoane şi 12 organizaţii au fost puse deja pe „lista neagră”

Citeşte şi Coreea de Nord lansează proiectile cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei

SUA şi China – aliatul tradiţional al Coreei de Nord au petrecut şapte săptămâni pentru a discuta despre noile sancţiuni. Preşedintele Coreei de Sud,  Park Geun-hye, a salutat sancţiunile împotriva Nordului, spunând că speră ca Phenianul să abandoneze proiectele nucleare şi să meargă pe calea schimbării.