Coreea de Nord face un pas înapoi. Phenianul s-a retras din Biroul de legătură intercoreean

Coreea de Nord s-a retras vineri din Biroul de legătură intercorean instalat în oraşul nord-coreean Kaesong, ceea ce reprezintă un pas înapoi în eforturile în vederea unei apropieri de Phenian întreprinse de către preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, relatează Reuters.

22 mart. 2019, 09:20
Coreea de Nord face un pas înapoi. Phenianul s-a retras din Biroul de legătură intercoreean

Această hotărâre a fost anunţată vineri dimineaţa, în cursul unei reuniuni săptămânale între reprezentanţi nord şi sud coreeni, iar decizia a fost luată în urma unor ”instrucţiuni de la nivel înalt”, a declarat într-o conferinţă de presă adjunctul ministrului sud-coreean al Unificării Chun Hae-sung.

Oraşul nord-coreean Kaesong – situat la nord de Zona Demilitarizată (DMZ – linia de demarcaţie puternic înarmată intercoreeană) – se află în centrul unei zone economice speciale, în care s-au instalat întreprinderi sud-coreene, potrivit news.ro.

Citeşte şi: Imagini din satelit: Coreea de Nord „pregăteşte lansarea unei rachete”

Implicarea sud-coreeană în zona economică de la Kaesong a încetat din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Coreei de Nord în legătură cu programul nuclear militar nord-coreean.

Ministerul sud-coreean al unificării a subliniat că Seulul regretă hotărârea Nordului şi şi-a exprimat dorinţa unei normalizări a situaşiei la biroul de legătură de la Kaesong.


loading...