Coreea de Nord îi trimite la muncă silnică pe cetăţenii care nu respectă măsurile anti-Covid

Autorităţile nord-coreene trimit la muncă silnică cetăţenii care încalcă măsurile sanitare impuse pentru prevenirea răspândirii COVID şi se adună în grupuri mai mari de 3 persoane.

12 aug. 2021, 21:23
Coreea de Nord îi trimite la muncă silnică pe cetăţenii care nu respectă măsurile anti-Covid

Sursele postului de radio care a dezvăluit informaţia au declarat că ordinul a venit de la agenţia centrală responsabilă de controlul bolilor, aceasta fiind însărcinată cu prevenirea unor focare de COVID 19.

„Dacă 4 sau mai multe persoane cu excepţia familiei imediate se întâlnesc zilele acestea, autorităţile de control a bolilor le trimit într-un centru disciplinar de muncă pentru că au încălcat carantina legată de coronavirus” sau amendate cu o sumă uriaşă, a declarat un rezident din sudul Phenianului pentru Radio Free Asia, citat de Hotnews.

În prezent, unii nord-coreeni primesc doar o amendă pentru încălcarea măsurilor de carantină şi alţii sunt trimişi la muncă silnică.

Autorităţile nord-coreene afirmă că permit în continuare organizarea nunţilor cu respectarea unor măsuri sanitare însă în fapt acestea sparg toate adunările mai mari de 3 persoane, potrivit sursei RFA. Acesta a relatat că nunţile au fost scutite iniţial de regula privind numărul maxim de participanţi la adunări însă că situaţia s-a schimbat după ce „numărul pacienţilor suspecţi de COVID 19 cu febră ridicată a continuat să crească aici din iunie”.

Oficial, în Coreea de Nord nu este raportat niciun caz de COVID 19

Măsurile sunt menite să ţină sub control răspândirea coronavirusului, cu toate că în mod oficial nu este raportat niciun caz de COVID 19.

În pofida acestui lucru liderul Kim Jong-un i-a criticat dur pe oficialii nord-coreeni pentru „iresponsabilitatea şi incompetenţa cronică” în gestionarea pandemiei, sugerând că SARS-CoV-2 se răspândeşte în ţară, în pofida faptului că autorităţile au închis complet graniţele încă din luna ianuarie a anului trecut, declanşând o gravă criză alimentară şi umanitară.

Momentan nu se ştie dacă populaţia din Coreea de Nord a fost vaccinată sau dacă a fost demarată concret o campanie de imunizare.

Citeşte şi: Război în Afganistan: SUA îi îndeamnă pe cetăţenii americani să părăsească urgent ţara