Coreea de Nord întrerupe „telefonul roşu” cu Coreea de Sud

Phenianul a anunţat că a întrerupt orice comunicaţie cu Coreea de Sud. În cazul unui război, comunicaţiile nu mai sunt necesare, au precizat autorităţile nord-coreene. 

27 mart. 2013, 09:24
Coreea de Nord întrerupe „telefonul roşu” cu Coreea de Sud

Coreea de Nord a anunţat miercuri că armata sa a întrerupt linia telefonică de urgenţă cu armata sud-coreeană, la mai multe zile după ce a suspendat „telefonul roşu” între cele două guverne şi şi-a ameninţat rivalul şi pe aliatul american al acestuia cu un atac nuclear, scrie Mediafax.

„Începând din acest moment, toate comunicaţiile militare Nord-Sud vor fi tăiate”, a anunţat agenţia de presă guvernamentală nord-coreeană KCNA, citând un oficial militar de rang înalt, care a adăugat că, „într-o situaţie în care un război poate izbucni în orice moment, nu mai este nevoie să fie menţinute” aceste comunicaţii.

Phenianul a anunţat în mai multe rânduri că va ataca SUA şi Coreea de Sud. Marţi, Coreea de Nord şi-a plasat marţi armata în stare de luptă şi a cerut unităţilor speciale „strategice” să se pregătească pentru eventuale lovituri împotriva Statelor Unite, Insulelor Guam şi Hawaii, în Pacific, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană.