Coreea de Nord pregăteşte ATACURI NUCLEARE asupra Casei Albe şi a Pentagonului

Coreea de Nord a lansat o serie de ameninţări cu atacuri nucleare asupra SUA, după escaladarea unui război de replici pe tema unui film controversat, ce anticipa scenariul morţii actualului lider de la Phenian, Kim Jong-Un.

22 dec. 2014, 19:43
Coreea de Nord pregăteşte ATACURI NUCLEARE asupra Casei Albe şi a Pentagonului

Într-una dintre cele mai aspre declaraţii formulate de regimul de la Phenian, acesta ameninţa cu lovituri nucleare asupra Casei Albe şi a Pentagonului, precum şi a „oricărei părţi” a Americii. Pe de altă parte, Coreea de Nord a negat vehement că s-ar fi aflat în spatele atacurilor cibernetice care au vizat compania producătoare a filmului, Sony Pictures, film de ficţiune ce avea ca subiect moartea liderului de la Phenian.

Citeşte şi FBI: Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic asupra studiourilor Sony

Coreea de Nord nu este însă la prima ameninţare de acest gen. Din contră, există o întregă istorie a unor astfel de ameninţări. Phenianul foloseşte frecvent această retorică împotriva SUA şi a Coreii de Sud.

Citeşte şi Angajaţi ai studiourilor Sony au primit un e-mail de ameninţare de la hackeri, după un recent atac informatic

Retorica se bazează pe două argumente ale liderului de la Phenian: „Nu am făcut noi”(aşa ceva, nr) şi „cine a făcut-o, a procedat corect”, aceste două ipoteze fiind valabile atât pe plan intern, cât şi în politica externă a Phenianului, declaraţiile acestuia având aproape o putere universală în faţa poporului său.