Coreea de Nord se laudă că a creat ARME NUCLEARE în miniatură

Coreea de Nord a anunțat miercuri că a reușit să miniaturizeze arme nucleare, un proces care îi va permite să-și echipeze rachetele din dotare, relatează France Presse, citată de Agerpres. 

20 mai 2015, 08:12
Coreea de Nord se laudă că a creat ARME NUCLEARE în miniatură

‘De o lungă perioadă de timp, noi am început să miniaturizăm și să ne diversificăm capacitățile în termeni de atacuri nucleare’, a declarat puternica Comisie nord-coreeană de apărare națională (CDN) într-un comunicat difuzat de agenția de presă oficială a Phenianului, KCNA, citată de Agerpres.

‘Am ajuns de asemenea la un punct când cel mai înalt grad de precizie este garantat, nu numai pentru rachetele cu rază scurtă și medie, ci și pentru rachetele cu rază lungă de acțiune’, adaugă comunicatul. ‘Noi nu ascundem acest aspect’, se menționează în text.

Citeşte şi Ministrul apărării din Coreea de Nord a fost executat cu o rachetă antiaeriană

CDN, cea mai înaltă instanță militară din Coreea de Nord, este prezidată de numărul unu de la Phenian, Kim Jong-Un. Această comisie a criticat SUA pentru că au condamnat ceea ce Phenianul a prezentat ca fiind un test reușit cu rachetă balistică lansată de pe un submarin (MSBS), încălcând astfel rezoluțiile ONU.