Coreea de Nord se pregăteşte de război cu Coreea de Sud. Kim Jong-Un a ordonat să se SAPE TUNELURI

Deşi cele două regimuri nu mai au conflicte militare, noul lider de la Phenian ia măsuri de precauţie în eventualitatea declanşării unui nou conflict armat.

02 oct. 2014, 21:04
Coreea de Nord se pregăteşte de război cu Coreea de Sud. Kim Jong-Un a ordonat să se SAPE TUNELURI

Noul lider de la Phenian, Kim Jong-Un, a aordonat armatei sale să sape tuneluri până îm Coreea de Sud, pentru a permite astfel, în caz de război, să trimită trupe pe sub graniţă în Coreea vecină, dezvăluie CNN.

Într-un reportaj realizat de televiziunea americană se arată că, până în 1990 au fost descoperite patru tuneluri, dar după aceea nu a mai fost descoperit niciunul. Totuşi, autorităţile sud-coreene spun că ar fi 20 de astfel de tuneluri săpate de nord-coreeni spre vecinii din sud.

Autorităţile din Coreea de Nord neagă faptul că aceste construcţii au legătură cu invazia, afirmând că aceste construcţii au legătură cu industria lor minieră.

Citeşte şi Kim Jong-Un, numit oficial comandantul suprem al armatei din Coreea de Nord

În ultimii ani, au apărut foarte mulţi „căutători de tuneluri”. Unul dintre aceştia, generalul în rezervă Hahn Sung-Chu, consideră că a descoperit recent un nou tunel. El susţine că, în luna martie a acestui an, locuitorii unul bloc din Seul s-au plâns că simt vibraţii puternice şi că aud zgomote ciudate, deşi prin zonă nu există metrou sau o altă sursă pentru acestea.