Corespondentul El Mundo, acuzat că a fabricat reportajul despre socrii lui Puigdemont din Vaslui

Jurnalista Simona Danda, care apare coautor al reportajului despre socrii de la Vaslui ai fostului lider catalan Carles Puigdemont publicat de El Mundo, susține că acest material a fost inventat. Ea îl acuză pe corespondentul publicației din România, pe Alexandru Petrescu, că nici măcar nu a intrat în locuina soților Topor, că nu a discutat cu aceștia și cu atât mai mult că nu s-a deschis subiectul vrăjitoare.

31 oct. 2017, 16:48
Corespondentul El Mundo, acuzat că a fabricat reportajul despre socrii lui Puigdemont din Vaslui

Simona Danda este jurnalist al ziarului Vremea Nouă din Vaslui, iar numele ei apare coautor al articolului publicat în El Mundo. În acel material, se precizează că ea l-a condus pe jurnalistul publicației spaniole acasă la soții Topor și că a ajutat la documentarea materialului.

Acum, Simona Danda lansează acuzații dure la adresa corespondentului El Mundo: Spune că acesta nu a stat de vorbă cu soții Topor, nu a fost invitat în locuința lor, nici servit cu țuică, așa cum a scris în articol. Mai mult, jurnalistul publicaţiei spaniole nici nu ar fi coborât din autoturism.

Ştirea potrivit căreia un jurnalist de la ziarul spaniol El Mundo, împreună cu o jurnalistă locală, au fost în casa din Vaslui a socrilor lui Carles Puigdemont şi au stat de vorbă cu ei este total falsă. Da, cititi bine, este o ştire fabricată! O spun eu, Simona Danda, cea care l-a însoţit pe autorul materialului, Alexandru Petrescu, la casa familiei Topor, din Vaslui. Nu am intrat nicio clipă în casa familiei Topor şi nu am vorbit (n.r. în ziua de 26 octombrie) cu niciunul dintre membrii acesteia„, precizează jurnalista din Vaslui, în materialul publicat, marţi, în Vremea Nouă.

Ea a publicat un articol în care explică modul în care a fost documentat reportajul. „Jurnalistul pe care eu îl ajutasem să ajungă la familia Topor nu făcea altceva decât să fabuleze. Povesteste că, la un moment dat, din taxi coboară sotii Topor (fals, cum am povestit, doar soţia venise acasă), cum a fost invitat în casa acestora, servit cu brânză şi ţuică, dar si cum Lenuţa Topor mărturiseşte că fiica sa a fost de mai multe ori la vrăjitoare. Această ultimă parte m-a lăsat perplexă. Cum? Nu s-a discutat absolut deloc despre aceste vizite la vrăjitoare„, Simona Danda, Vremea Nouă.

Citeşte şi Prima doamnă a Cataloniei a apelat la vrăjitoare înainte de căsătoria cu Carles Puigdemont


loading...