Corina Crețu, intervievată de The Telegraph pe tema Eurobarometrului privind calitatea vieţii

Comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Crețu, a comentat pentru prestigioasa publicație britanică The Telegraph, recentul Barometru European privind calitatea vieții în statele europene.

04 feb. 2016, 12:45
Corina Crețu, intervievată de The Telegraph pe tema Eurobarometrului privind calitatea vieţii

Eurobarometrul privind calitatea vieții, realizat pentru Comisia Europeană, arată că, deși majoritatea europenilor care locuiesc în orașe sunt mulțumiți de calitatea vieții, cei din Grecia, Turcia și Italia sunt cei mai nemulțumiri. Cel mai ridicat grad demulțumire față de calitatea vieții o au locuitorii din orașele nordice ale Europei.  

„Unele dintre date oferă o imagine pozitivă asupra situației din orașele europene și arată o îmbunățire față de anii precedenți. Spre exemplu, în Budapesta și Cracova s-a înregistrat o creștere cu 20% a celor care au părere pozitivă despre transportul public din cele două orașe, prin comparație cu anul 2012”, a comentat Corina Creţu pentru Telegraph.

„Alte informații ne arată problemele care persistă. Spre exemplu, este în continuare percepută ca o provocare importantă, de către locuitorii din majoritatea capitelor europene, găsirea unei locuințe la un preț rezonabil. De asemenea, doar într-un oraș din cinci oamenii sunt de acord că a devenit mai ușor să găsești un loc de muncă”, a arătat Corina Crețu.

În cadrul cercetării, 40.000 de oameni din 79 de orașe ale Europei au fost întrebați cât de mulțumiți sunt de servicii precum cele de sănătate, transport, siguranță publică, mediu sau despre cum percep problema imigrației în respectivele centre urbane.